Bøger, som nævner Funktionærloven § 2

Arbejdsret (12. udg.)
Forfattere: Ole Hasselbalch og Natalie Videbæk Munkholm
Udgivelsesdato: 20. sep 2021
DJØF Forlag

Funktionærer

- Side 187 -

Det kan i funktionærforhold aftales, at ansættelsen finder sted for en bestemt tidsperiode eller for en bestemt opgaves færdiggørelse. I mangel af sådan klar aftale gælder de i funktionærlovens § 2 fastlagte opsigelsesvarsler.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 188 -

...enkelte projekter eller opgaver skulle anses for afsluttede i forhold til ham. Han arbejdede på 4 yderligere opgaver ud over dem, der fremgik af ansættelsesaftalen, ligesom han deltog i forefaldende arbejde. På den baggrund var det uklart, hvornår ansættelsen ophørte. Ingeniøren havde herefter ret til opsigelsesvarsler efter funktionærlovens § 2.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...Hertil kommer visse særregler, bl.a. en generel undtagelse fra varslingspligten i forbindelse med organisationsmæssigt varslede arbejdskonflikter, se § 2, stk. 10, og nedenfor under kapitel 16, 5. Endelig er der i lovens § 5, stk. 2, en opsigelsesregel, som muliggør vedtagelse af særligt varsel med henblik på, at funktionæren måtte blive langvarigt syg

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 190 -

...at ansættelsen er sket på prøve, og forholdet ikke varer ud over 3 måneder, jf. funktionærlovens § 2, stk. 5 og 6. Den part, der påberåber sig prøvetiden, har på samme måde som ved midlertidige ansættelser – jf. nedenfor – bevisbyrden for, at prøvetid er vedtaget. Men vedtagelsen kan gøres såvel i kollektiv overenskomst som ved individuel aftale.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...hvilket bør holdes for øje ved gennemgang af ældre retspraksis. I denne situation står det parterne frit for at aftale eventuelt opsigelsesvarsel, og i mangel af aftale herom gælder intet varsel. Opsigelsen kan ske til et hvilket som helst tidspunkt uafhængigt af månedsskifter. Fratræden skal finde sted inden udløbet af 1 måned fra tiltrædelsesdatoen.

Læs på Jurabibliotek



Arbejdskonflikter

- Side 222 -

...iagttagelse af de individuelle kontraktvarsler (og andre kontraktlige bindinger). Det ville nemlig så ikke være muligt at gennemføre en arbejdskonflikt. De sædvanlige fratrædelsesregler antages følgelig at måtte vige for de organisationsmæssige regler om iværksættelse af lovlige arbejdsstandsninger (jf. hertil princippet i funktionærlovens § 2, stk. 10).

Læs på Jurabibliotek



Lov- og overenskomstmæssige bestemmelser

- Side 231 -

...foreliggende sag var aftalen om, at lønnen skulle nedsættes med øjeblikkelig virkning, begrundet i, at arbejdsgiveren havde truffet beslutning om, at funktionæren ikke som påtænkt ved ansættelsen skulle optages som partner, og at han valgte at tage imod et tilbud om, at han kunne forblive i virksomheden som almindelig ansat; aftalen var derfor lovlig.

Læs på Jurabibliotek