Bøger, som nævner Funktionærloven § 2a

Medarbejderens ophævelse af ansættelseskontrakten

- Side 382 -

...ansættelsesvilkår sidestilles med en opsigelse fra arbejdsgiverens side, vil medarbejderen også kunne kræve fratrædelsesgodtgørelse i medfør af funktionærlovens § 2 a eller efter aftale eller overenskomstmæssige bestemmelser herom, jf. eksempelvis § 88 i standardoverenskomsten mellem Finanssektorens Arbejdsgiverforening og Finansforbundet eller lederaftalens § 12.

Læs på Jurabibliotek



Godtgørelse ud over erstatning for tabt opsigelsesvarsel

- Side 385 -

...fratrædelsesgodtgørelse(r) efter kollektive overenskomster (eksempelvis Standardoverenskomstens § 88standardoverenskomstens § 88, stk. 4, og lederaftalens § 12) eller efter individuelle aftaler, f.eks. i ansættelseskontrakten, om fratrædelsesgodtgørelse, såfremt han i øvrigt havde krav herpå i forbindelse med arbejdsgiverens opsigelse af ansættelsesforholdet.

Læs på Jurabibliotek



Funktionærlovens § 2 a

- Side 387 -

Efter funktionærlovens § 2 a har en funktionær, der er blevet opsagt, og som ved ansættelsesforholdets ophør har været beskæftiget uafbrudt i den samme

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 388 -

...relation til retten til fratrædelsesgodtgørelse, om den pågældende funktionær går på pension, har mulighed for at gå på pension eller fortsat forfølger en erhvervsmæssig karriere efter fratrædelsen. Der er således en ubetinget og undtagelsesfri ret for funktionærer til fratrædelsesgodtgørelse, der opfylder de i bestemmelsen angivne grundbetingelser.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...virksomhed. Det var berettiget at opsige medarbejderne, men ikke at bortvise dem. Medarbejderne var derfor berettiget til at godtgørelse i henhold til funktionærlovens § 2 a. I det indbyrdes forhold mellem køber og sælger måtte sælger bære udgiften til § 2 a-godtgørelsen, da denne var en konsekvens af de opsigelser, der var effektueret før overtagelsesdagen.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 389 -

...efter funktionærloven. Chaufførene fik korrekt meddelelse om, at de individuelle rettigheder, som de havde haft i henhold til FOA-overenskomsten, bortfaldt. Chaufførene kunne have valgt at anse sig for opsagt, men chaufførerne havde ikke krav på fratrædelsesgodtgørelse efter funktionærlovens § 2 a, når de valgte at forblive ansat på de ændrede vilkår.

Læs på Jurabibliotek



Sømandslovens § 42

- Side 390 -

...fratrædelsesgodtgørelse, om den pågældende funktionær går på pension, har mulighed for at gå på pension eller fortsat forfølger en erhvervsmæssig karriere efter fratrædelsen. Der er således en ubetinget og undtagelsesfri ret for funktionærer til fratrædelsesgodtgørelse, der opfylder de i bestemmelsen angivne grundbetingelser. Søfartsstyrelsen har imidlertid

Læs på Jurabibliotek



Andre kollektive overenskomster

- Side 396 -

...betingelserne for at få en godtgørelse efter lederaftalen uafhængigt af virksomhedsoverdragelsen. Se eksempelvis Østre Landsrets dom af 22. marts 2002, 3. afd., sag B-2346-00 (Brdr. Lembcke A/S). Der er tale om et supplement til reglerne i funktionærloven, og beløbet påvirkes ikke af, at der også udbetales et beløb i henhold til funktionærlovens § 2 a.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...pensionsbidraget kommer dog ikke til udbetaling, hvis medarbejderen på fratrædelsestidspunktet er fyldt 65 år, eller medarbejderen i tilslutning til fratræden overgår til pension fra virksomheden eller til folkepension. Der kan rejses spørgsmål om, hvorvidt den selvstændige 65-årsregel er berettiget i forhold til gældende praksis om aldersdiskrimination.

Læs på Jurabibliotek