Bøger, som nævner Funktionærloven § 2a

Virksomhedsoverdragelseslovens hovedprincipper

- Side 239 -

...forpligtelser, han overtog sammen med planteskolen. vedrørende en medarbejder, som var ansat på funktionærlignende vilkår, hvilket erhververen var uvidende om. På trods heraf måtte erhververen respektere medarbejderens status, således at denne havde krav på opsigelse i overensstemmelse med funktionærlovens regler samt godtgørelse efter funktionærlovens § 2 a.

Læs på Jurabibliotek



Fysisk tilstedeværelse

- Side 245 -

...arbejdet for erhververen. Se eksempelvis UfR 1983.939 V vedrørende en bagerekspeditrice, der var på barselsorlov på tidspunktet for overførslen af virksomheden, samt AT 94.28, hvor den tidligere arbejdsgiver under sagen frafaldt et anbringende om, at en medarbejder ikke var ansat på overdragelsestidspunktet, da hun på dette tidspunkt var på barselsorlov.

Læs på Jurabibliotek



Anciennitet

- Side 314 -

...den konsekvens, at medarbejderen kan vælge at betragte sig som opsagt, såfremt vedkommende ikke kan acceptere de væsentligt ændrede vilkår, indtræder erhververen også i en aftalt funktionærstatus og medarbejderens anciennitet som funktionær og dermed i pligten til at betale godtgørelse efter funktionærlovens § 2 a, jf. UfR 2002.1861 V (Falck A/S).

Læs på Jurabibliotek



Praksis efter vedtagelsen af virksomhedsoverdragelsesloven

- Side 344 -

...virksomhedsoverdragelsesloven var sket en forringelse af lønmodtagerens mulighed for at påberåbe sig ændringen i arbejdsgiverens identitet som grundlag for, at lønmodtageren kunne betragte sig som opsagt med et eventuelt erstatningskrav til følge. Præmissen bygger imidlertid på en urigtig fortolkning af loven, og den er ikke gentaget i senere afgørelser.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 345 -

...arbejdsgiver, såfremt den ansatte ikke er blevet opsagt med det korrekte varsel (eksempelvis funktionærlovens § 3) samt godtgørelse, der udløses i forbindelse med lang tids tjeneste (eksempelvis funktionærlovens § 2 a, sømandslovens § 42 og lederaftalens § 12, jf. nærmere kapitel 10). Der vil derimod sjældnere være krav på godtgørelse for usaglig afskedigelse.

Læs på Jurabibliotek