Bøger, som nævner Funktionærloven § 2a

Virksomhedsoverdragelsesloven (6. udg.)
Forfattere: Sandro Ratkovic og Lise Lauridsen
Udgivelsesdato: 25. jun 2020
DJØF Forlag

Aftalte virksomhedsoverdragelser

- Side 135 -

...landsretten, at kravene efter § 2 a var udløst af opsigelserne den 31. august 2004, som fandt sted før virksomhedsoverdragelsen. Da det ikke fremgik af overdragelsesaftalen mellem parterne, hvem der skulle hæfte for disse krav, og eftersom spørgsmålet heller ikke havde været en del af forhandlingerne, fandt landsretten, at G skulle refundere E disse beløb.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 140 -

...»overdrageren« og ikke med henblik på hendes eventuelle fratræden hos »erhververen«. Sø- og Handelsretten afviste »erhververens« synspunkt om, at den tidligere udbetaling skulle modregnes i medarbejderens krav, idet der ellers vil være tale om, at medarbejderen havde modtaget dobbelt løn. (Se tilsvarende Vestre Landsrets dom af 27. juni 1996 (B-860-95)).

Læs på Jurabibliotek



Forpligtelserne over for den enkelte lønmodtager

- Side 213 -

...ændrede vilkår. Højesteret fandt, at der var tale om en væsentlig vilkårsændring, der indebar, at chaufførerne kunne have valgt at anse sig for opsagt. Imidlertid fandt Højesteret ikke, at bortfaldet af vilkåret kunne sidestilles med en afskedigelse, der kunne udløse godtgørelsen henset til, at chaufførerne valgte at forblive ansat på de ændrede vilkår.

Læs på Jurabibliotek



Anciennitet – opsigelse

- Side 228 -

...efter overdragelsen, hæfter erhververen – uanset at opsigelse er afgivet før overdragelsen – for de ydelser, der skal udredes ved fratræden, fx fratrædelsesgodtgørelse efter funktionærlovens § 2 a (jf. utrykt Vestre Landsrets dom af 20. januar 1986 (B-1057-85), der pålægger den berigtigende advokat ansvar for manglende orientering af erhverver herom).

Læs på Jurabibliotek



Væsentlig ændring til skade

- Side 280 -

...virksomhedsoverdragelsesloven. Det var ubestridt for landsretten, at F var omfattet af funktionærloven, og han fandtes herefter berettiget til erstatning svarende til 3 måneders opsigelsesvarsel. Da F ikke havde rejste krav om godtgørelse efter funktionærlovens § 2 b, var det ikke nødvendigt at tage stilling til, om vilkårsændringen var rimeligt begrundet.

Læs på Jurabibliotek



Generelt

- Side 282 -

Hvis arbejdsgivers opsigelse udløser andre rettigheder, fx krav på fratrædelsesgodtgørelse (jf. funktionærlovens § 2 a) og frigørelse fra en konkurrenceklausul (ansættelsesklausullovens § 11, stk. 1), vil lønmodtageren tilsvarende kunne påberåbe sig disse bestemmelser.

Læs på Jurabibliotek