- Side 122 -
...men fik det ikke pga. sin alder) blev afgjort ved UfR 2019.2762 H, og der blev ikke tilkendt ham erstatning. Der var tale om den almindelige 3-årige forældelse, og begyndelsestidspunktet for fristen var lønmodtagerens fratrædelse. Forældelsesfristen ansås ikke for at være suspenderet. Selve det forhold, at en dansk ordning viser sig at være i strid
(...)
- Side 123 -
...forældelsesfristen efter forældelseslovens § 3, stk. 2. Der forelå heller ikke sådanne særlige omstændigheder, at der var grundlag for undtagelsesvis at suspendere forældelsesfristen som følge af retsvildfarelse (nemlig hans »vildfarelse« om, at funktionærlovens § 2 a i dens daværende skikkelse var i strid med EU-rettens forbud mod aldersdiskrimination).
(...)
...uafbrudt beskæftiget i en virksomhed i 12, 15 eller 18 år, bliver opsagt, skulle virksomheden betale en godtgørelse på hhv. 1, 2 eller 3 måneders løn. Det fremgik af § 2 a, stk. 1. Men så var der i stk. 2 gennem mange år en undtagelse, der sagde, at denne ret til godtgørelse dog ikke gjaldt, hvis funktionæren ved fratrædelsen ville oppebære folkepension.