- Side 686 -
...betyder, at en arbejdsgiver kan pålægges at betale en godtgørelse til lønmodtageren, dersom arbejdsgiveren hverken havde grundlag for at bortvise eller opsige lønmodtageren. En godtgørelse efter bestemmelsen forudsætter således, at der ville have været tale om en urimelig opsigelse, såfremt arbejdsgiveren havde opsagt (og ikke bortvist) medarbejderen.
(...)
- Side 687 -
efterfølgende uberettiget bortvist som følge af en påstået illoyal adfærd over for selskabet. Højesteret tilkendte medarbejderen en godtgørelse efter funktionærlovens § 2 b, stk. 3, da adfærden hverken kunne begrunde en bortvisning eller en rimelig opsigelse.
(...)
...ærekrænkende udtalelser om arbejdsgiveren. Landsrettens flertal tilkendte lønmodtageren en godtgørelse med henvisning til, at funktionærlovens § 2 b efter forarbejderne udgør et værn mod usaglige opsigelser, og at det stemte bedst hermed ikke at fratage lønmodtageren retten til godtgørelse på grund af omstændigheder, der er opstået efter opsigelsen.
(...)
...godtgørelse til lønmodtageren, når der har været et grundlag for en rimelig opsigelse. Der er således ikke hjemmel til at pålægge en arbejdsgiver at betale en godtgørelse for selve den uberettigede bortvisning, jf. U 1981.252 H og Afskedigelsesnævnets tilkendegivelse af 19. juli 2018 (2018.0326 og 2018.0330) i en sag mellem Dansk Metal og Dansk Erhverv.