- Side 385 -
Hvis en medarbejder er blevet sagt op af overdrageren, har medarbejderen som udgangspunkt et krav mod overdrageren på løn i (den resterende del af) opsigelsesperioden. Efter funktionærlovens § 3 har en medarbejder omfattet af funktionærloven altid krav på en minimalerstatning svarende til 3 måne-
(...)
- Side 386 -
...specielle omstændigheder. statuerede Højesteret (i modsætning til landsretten), at en kontorassistent, der mundtligt var blevet opsagt af den midlertidige kurator, ikke havde krav på minimalerstatning efter funktionærlovens § 3, idet hun umiddelbart og på uændrede vilkår fortsatte hos det selskab, der overtog forpagtningen af det hotel, hvor hun arbejdede.
(...)
...dag fik ansættelse, og der fandtes derfor ikke at have fundet en reel afbrydelse af ansættelsesforholdet sted. Driftslederen var derfor ikke berettiget til erstatning for afbrydelse af ansættelsesforholdet efter funktionærlovens § 3. hvor en driftsleder var blevet opsagt af overdrageren i forbindelse med dennes konkurs, idet boet ikke ville indtræde
(...)
- Side 387 -
i ansættelseskontrakten. Driftslederen blev ansat af erhververen dagen efter, at han var opsagt af boet, men idet der ikke forelå en reel afbrydelse af ansættelsesforholdet, var driftslederen ikke berettiget til minimalerstatning efter funktionærlovens § 3, selv om boet ikke var indtrådt i ansættelsesforholdet.
(...)
...fritstilling af medarbejderen. Hvis dette er tilfældet, er erhververen ikke indtrådt i ansættelsesforholdet. Medarbejderen vil i disse situationer være berettiget til minimalerstatning hos overdrageren efter funktionærlovens § 3, selv om medarbejderen umiddelbart efter fritstillingen får nyt arbejde, og selv om det er erhververen, der ansætter ham.