Bøger, som nævner Funktionærloven § 3

Bortviste eller fritstillede forud for overtagelsesdagen

- Side 248 -

...om dette er tilfældet. Hvis medarbejderne kun er hjemsendte uden at være fritstillede, er der tale om en overførsel omfattet af loven, hvis medarbejderne påbegynder arbejde for erhververen. Se Lars Svenning Andersens kommentar til afgørelsen i Lov om lønmodtageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse med kommentarer, 5. udgave, 2009, side 201.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 249 -

...om lønmodtageren fristilles umiddelbart før en overdragelse, hvorefter han umiddelbart får ansættelse hos erhververen. Hvis medarbejderen imidlertid selv er medvirkende til en sådan aftale, kan der være grund til at statuere omgåelse, hvis formålet med fritstillingen alene er at opnå en minimalerstatning, jf. funktionærlovens § 3, hos LG eller boet.

Læs på Jurabibliotek



Medarbejdere, der ændrer status i forbindelse med overdragelsen

- Side 257 -

...som formand og blev ejer af 1/3 af selskabets aktier, hvortil 50 % af stemmeretten var knyttet. Konsekvensen heraf var, at medarbejderen kunne anses for fratrådt i forbindelse med virksomhedsoverdragelsen, således at han havde krav på tre måneders minimalerstatning i medfør af funktionærlovens § 3 hos overdrageren, der i mellemtiden var gået konkurs.

Læs på Jurabibliotek



Aftaler mellem lønmodtageren og erhververen om ændring af ansættelsesvilkår

- Side 326 -

...funktionærlovens § 21 ikke kunne frafalde kravet på varsel efter funktionærloven i forbindelse med en stillingsændring i forbindelse med en virksomhedsoverdragelse. Da medarbejderen senere blev opsagt af et konkursbo, havde han ikke mistet sin funktionærstatus, og han var herefter berettiget til minimalerstatning i henhold til funktionærlovens § 3, stk. 1.

Læs på Jurabibliotek



Praksis efter vedtagelsen af virksomhedsoverdragelsesloven

- Side 345 -

...praksis, der efter forarbejderne til virksomhedsoverdragelsesloven måtte anses for opretholdt – med rette havde kunnet anse forudsætningerne for deres forbliven i stillingen for bristet. Klinikassistenterne var således berettiget til at fratræde deres stillinger og kræve erstatning i henhold til funktionærlovens § 3 svarende til lønnen i tre måneder.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...arbejdsgiver, såfremt den ansatte ikke er blevet opsagt med det korrekte varsel (eksempelvis funktionærlovens § 3) samt godtgørelse, der udløses i forbindelse med lang tids tjeneste (eksempelvis funktionærlovens § 2 a, sømandslovens § 42 og lederaftalens § 12, jf. nærmere kapitel 10). Der vil derimod sjældnere være krav på godtgørelse for usaglig afskedigelse.

Læs på Jurabibliotek