- Side 287 -
...arbejdstageren er berettiget til at ophæve ansættelsesforholdet. Arbejdstageren vil i den situation kunne betragte sig som opsagt og derved rejse krav over for arbejdsgiveren om erstatning for løn i det, der svarer til et opsigelsesvarsel. For en arbejdstager, der er omfattet af funktionærloven, kan et sådan krav rejses i henhold til funktionærlovens § 3.
(...)
...adfærden var uønsket og af en karakter, som ingen medarbejder skal acceptere, hvorfor sagsøgeren var berettiget til at anse ansættelsesforholdet som ophævet. Herefter har sagsøgeren krav på erstatning i henhold til funktionærlovens § 3 svarende til fire måneders løn, hvortil kommer en uges løn som ferietillæg og feriegodtgørelse, i alt 100.968,13 kr.«
(...)
...den mandlige ejer af rejseselskabet. Retten fastslog i relation til ophævelsen af ansættelsesforholdet og krav på erstatning for løn i opsigelsesvarslet, jf. funktionærlovens § 3, at [den mandlige ejer] groft har tilsidesat sine forpligtelser i ansættelsesforholdet, hvorfor [den kvindelige kontorchef og kontorassistent] er berettigede til erstatning.
(...)
- Side 288 -
...mundtligt opsagt eller ej. Efter kvindens forklaring ophørte hun med at arbejde den 3. juli 1998, hvor restaurantchefen bad hende om ikke at komme igen, »når hun ikke ville give ham det, han ville have«. Kvinden fremsendte i den anledning den 6. juli 1998 et anbefalet blev til restaurantchefen, hvori hun bekræftede, at hun var blevet mundtligt opsagt.