Bøger, som nævner Funktionærloven § 5

Generelt

- Side 670 -

I U 1983.997 H, kunne opsigelse efter FUL § 5, stk. 2 (120-dagesreglen) afgives med 1 måneds varsel, selv om funktionæren allerede var i opsagt stilling. Højesteret henviste til, at betingelsen for at anvende det forkortede varsel først indtrådte efter den oprindelige opsigelse.

Læs på Jurabibliotek



Undtagelser/særbestemmelser

- Side 691 -

Ud over de her nævnte indeholder FUL § 5, stk. 2, en særlig opsigelsesregel under sygdom (se s. 485), § 6, stk. 1, en særlig bestemmelse vedrørende indkaldelse til aftjening af værnepligt (s. 579) og § 7 en særlig bestemmelse om

Læs på Jurabibliotek



Midlertidig ansættelse – FUL § 2, stk. 4

- Side 694 -

Er der ikke truffet aftale om, at sygdom sidestilles med en opsigelse til øjeblikkelig fratræden, må arbejdsgiveren drage omsorg for at bringe ansættelsesforholdet til ophør, idet der ellers skal betales løn under sygdom, jf. FUL § 5.

Læs på Jurabibliotek



Generelt

- Side 803 -

Er opsigelsen af en funktionær urimelig, vil et krav på godtgørelse efter § 2 b ikke bortfalde, fordi funktionæren i perioden opsiges med et kortere varsel efter FUL § 5, stk. 2 (120-dagesreglen), jf. U 1998.1405 V.

Læs på Jurabibliotek



Sygdom

- Side 844 -

En funktionær, der har indgået aftale med arbejdsgiveren om anvendelse af 120-dagesreglen (jf. FUL § 5, stk. 2), hvilket kun vil være aktuelt for private arbejdsgivere, vil normalt kunne opsiges efter denne, uden at dette er i strid med FUL § 2 b, jf. fx U 2002.2626/2 H.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Ved dommen fastslog Højesteret, at i tilfælde hvor FUL § 5, stk. 2, er aftalt, og opsigelse sker i overensstemmelse med de betingelser, der er angivet i bestemmelsen, må opsigelsen i almindelighed anses for rimeligt begrundet, således at der kun under ganske særlige omstændigheder kan blive tale om at tilkende godtgørelse efter § 2 b.

Læs på Jurabibliotek



Begrebet handicap

- Side 906 -

...godtgjort, at [F’s] funktionsbegrænsning på opsigelsestidspunktet måtte forudses at være af lang varighed.« I Vestre Landsrets dom af 8. januar 2019, B-82-17, blev en funktionsbegrænsning, som havde givet sig udslag i et sygefravær på fuldtid i ca. 6 måneder efterfulgt af 5 måneders sygefravær på deltid, ikke betragtet som en begrænsning af lang varighed.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 911 -

...massivt sygefravær, som havde sin årsag i handicappet. Skolen havde løbende imødekommet behovet for skånehensyn. Da skolen vurderede, at de nødvendige skånehensyn bedst ville kunne imødekommes i skolens SFO frem for i skolens specialklasse, tilbød skolen, at pædagogen kunne flyttes over i SFO’en. Pædagogen afslog dette tilbud og blev herefter opsagt.

Læs på Jurabibliotek