- Side 134 -
For det tredje anvendes visse lovbestemmelser kun, såfremt der individuelt træffes aftale herom (se f.eks. funktionærlovens § 5, stk. 2, om forkortet opsigelsesvarsel ved langvarig sygdom).
- Side 154 -
...kendeligt for systemplanlæggeren, at arbejdsgiveren havde interesse i det skete; følgelig havde han ikke haft pligt til på eget initiativ at oplyse herom); U 1973/572 SH (ansøgeren havde fortiet, at han var bundet kontraktligt til sin tidligere arbejdsplads efter det aftalte tiltrædelsestidspunkt – den nye arbejdsgiver kunne ophæve ansættelseskontrakten).
- Side 190 -
...grund af julelukning, men da virksomheden inden denne burde have vidst, at man nærmede sig fristen, kunne opsigelsen være afsendt inden lukningen – opsigelsen ikke lovlig efter reglen); U 1973/555 H (opsigelse 8 dage efter udløbet af de 120 dage kunne lovligt afgives med nedsat varsel). Den særlige opsigelsesmulighed er altså kun gældende, hvis den
- Side 217 -
...opsigelsesvarsler i bestemte situationer. Som eksempler på sidstnævnte kan nævnes reglen i funktionærlovens § 5, stk. 2, om arbejdsgiverens ret til at sige funktionæren op med nedsat varsel ved dennes langvarige sygdom (120-dages-reglen) og den tilsvarende regel i medhjælperlovens regel i § 16 om særlig opsigelsesret ved medhjælperens længerevarende sygdom.
- Side 228 -
...Endvidere om arbejdssøgning funktionærlovens § 16, Overenskomst- eller kutymemæssig hjemmel findes i relation til f.eks. børns sygdom, 1. maj, flytning, jubilæer, højtider, familiebegivenheder som f.eks. begravelser og bryllup, adoption m.v. I så henseende henvises til den udførlige omtale af de enkelte fraværssituationer nedenfor under afsnit XIX.
- Side 335 -
...sport, om reglerne for udøvelsen er fulgt, om træningsstadet tillader det, samt om det drejer sig om almindelig sportsudøvelse eller en mere artistisk optræden. Ligeledes FV 29/10 2013 – 2013.0098: Et sygefravær i forlængelse af en øjenoperation ansås ikke som selvforskyldt sygdom, idet formålet med operationen var at afhjælpe synsnedsættelse og ikke
(...)
- Side 336 -
...og sømandslovens §§ 29, 30 og 44 (om sygdom), sygedagpengelovens § 23, punkt 1, og Medhjælperlovens § 10. Der er imidlertid næsten ingen retspraksis om betalingsinddragelse alene i anledning af fortielser. I U 1963/201 VL antoges dog en funktionærs undladelse af at oplyse om langvarig sygdom at afgive tilstrækkelig grund til at inddrage sygelønnen.
- Side 348 -
...Ifølge lovens § 7, stk. 3, har funktionæren imidlertid også ret til fuld løn ved uarbejdsdygtig på grund af graviditet fra dennes indtræden og til barselsorlovens påbegyndelse (hvor hun, jf. det lige nævnte, går på halv løn). Der kan kræves dokumentation for denne uarbejdsdygtighed på samme måde som ved almindelig sygdom (jf. ovenfor under 5.1 og 5.2).