- Side 282 -
...forbindelse med fusionen indgår i moderselskabet. Dette har også medført, at der ikke i forbindelse med lodrette fusioner er noget skattemæssigt krav om udstedelse af ejerandele, selv om der er tale om en skattefri fusion.291291. Jf. fusionsskattelovens § 2, stk. 2. Selskabsretligt findes bestemmelserne om lodrette fusioner i selskabslovens § 252.
- Side 286 -
...behovet for, at den skattemæssige anskaffelsessum kan relateres til samtidigt med fusionen udstedte ejerandele. Sker der således ikke udstedelse af ejerandele i det modtagende selskab til det indskydende selskabsaktionærer, vil der ikke være tale om en fusion, der kan gennemføres som skattefri fusion i medfør af fusionsskatteloven, se eksempelvis:
(...)
- Side 287 -
...hvorefter der ikke kunne meddeles tilladelse til det ansøgte. A’s aktier i B A/S, som han ejede ved indtræden af skattepligt til Danmark i juni 2001, kunne således ikke anses for erhvervet på det tidspunkt, hvor han oprindeligt erhvervede aktier i C A/S, men måtte anses for erhvervet på tidspunktet for vedtagelsen af fusionen mellem D A/S og C A/S.
(...)
- Side 288 -
...således et kort øjeblik eje egne aktier 100 % og have en ejertid på mindre end 3 år vedr. aktierne. Spørgsmålet var herefter, om A’s vederlæggelse til personaktionæren i indskydende selskab B, jf. fusionsskattelovens § 2, stk. 1, ville udløse avancebeskatning efter aktieavancebeskatningsloven. Skatterådet fandt ikke, at fusionen ville udløse beskatning.