Bøger, som nævner Fusionsskatteloven § 5

- Side 184 -

Reglerne, der følger af selskabsskattelovens § 31, stk. 3, og fusionsskattelovens § 5, skal varetage følgende overordnede hensyn:

Læs på Jurabibliotek



- Side 225 -

...forudsat, at det underskud, der var anført, vedrørte den del af indkomståret, der lå efter selskabets indtræden i sambeskatningen. Skatterådet fandt, at D’s underskud ikke kunne modregnes af A efter fusionen, jf. selskabsskattelovens § 31, stk. 4. Da A’s underskud var opnået under sambeskatningen med B, ville dette underskud derimod fortsat kunne mod-

Læs på Jurabibliotek



- Side 232 -

...som skattemæssig skæringsdato for et selskab, der deltager i en skattefri omstrukturering, hvis indkomsten i selskabet skal opgøres efter reglerne i selskabsskattelovens § 31, stk. 3, jf. fusionsskattelovens § 5, stk. 3. I disse tilfælde kræves det ikke, at selskaber, der deltager i samme omstrukturering, anvender samme skattemæssige skæringsdato.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 233 -

...er erhvervet i forbindelse med omstruktureringen, vil reglerne om opgørelse af delårsindkomst i selskabsskattelovens § 31, stk. 3, – og dermed også fusionsskattelovens § 5, stk. 3, – finde anvendelse. Det gælder, uanset der i øvrigt er tale om en omstrukturering, der udelukkende omfatter selskaber, som har været koncernforbundne i hele indkomståret.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 235 -

...vedrørende de aktiver og passiver, som tilføres B, medregnes hos B, mens indkomsten fra 1. januar vedrørende de aktiver og passiver, som tilføres C, medregnes hos C. Indkomsten i B og C skal opgøres efter reglerne i selskabsskattelovens § 31, stk. 3. Det indebærer, at skattemæssige afskrivninger beregnes efter samme principper som ved fusion, jf. ovenfor.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 237 -

...fusionen, men der skete hverken ophør eller etablering af koncernforbindelse inden eller i forbindelse med fusionen. Landsretten fandt, at skæringsdatoen for det tyske selskabs regnskabsår skulle anses som den skattemæssige fusionsdato for selskaberne, jf. fusionsskattelovens § 5, stk. 1. Se hertil også styresignal i SKM 2018.588 SKTST – TfS 2019.7 SKTST.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 238 -

...skulle B spaltes i to selskaber, B1 og B2, så det ene selskab ejede 4/7 og det andet 3/7 af kapitalen i C. Spaltningen af A og B skulle ske med selskabsretlig virkning pr. 1. juli 2006, men med skattemæssig virkning pr. 31. marts 2007. Der ønskedes svar på, om selskaberne B1 og B2 efter ophørsspaltningen ville kunne modtage skattefrit udbytte fra C

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 239 -

...koncernforbindelsen til det andet selskab ville blive afbrudt. Indkomsten i det andet nystiftede selskab skulle således opgøres efter selskabsskattelovens § 31, stk. 3, hvorfor spaltningsdatoen var selve vedtagelsesdatoen for spaltningen, jf. fusionsskattelovens § 5, stk. 3. Se hertil omtalen i Juridisk Vejledning, afsnit C.D.3.1.4.2.2 og C.D.5.2.4.3.2.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 240 -

...der foretages en delårsopgørelse efter selskabsskattelovens § 31, stk. 2, dækkende perioden fra 1. oktober 2007 til datoen for dagen for vedtagelsen af den skattefrie ophørsspaltning. SKM 2008.923 SR – TfS 2009.238 SR – UfS 2008.5721 SR I en koncern ønskedes foretaget en række skattefri aktieombytninger. Der ønskedes svar på, om der først ville ske

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 242 -

...regnskabsmæssige og den skattemæssige spaltningsdato kunne fastsættes til 1. januar 2011, og så der ikke kunne kræves udarbejdelse af delårsopgørelse for aktieselskabet eller dettes datterselskab. Aktieselskabet ejede kun direkte dette ene datterselskab og var kun koncernforbundet med dette. Skatterådet fandt, at betingelserne i selskabsskattelovens

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 243 -

...koncernforbindelsen, som var den skattemæssige fusionsdato, jf. fusionsskattelovens § 5, stk. 3, jf. selskabsskattelovens § 31, stk. 5. I forbindelse med fusionen ville det ene selskab udgå af den danske sambeskatning. Aktiverne og passiverne ville forblive under dansk beskatning og dermed den danske sambeskatning, da de overgik til et fast driftssted.

Læs på Jurabibliotek