- Side 12 -
...gensidig overenskomst med andre stater til fremme af mellemfolkelig retsorden og samarbejde. Vedtagelsen af en sådan lov kræver et flertal på fem sjettedele af Folketingets medlemmer, og såfremt et sådant flertal ikke opnås, skal loven, for at kunne vedtages, forelægges folketingsvælgerne til godkendelse eller forkastelse ved folkeafstemning, jf. § 42.
(...)
Grundlovens § 20 udgør det danske forfatningsretlige grundlag for den danske deltagelse i EU, og hver gang Danmark skal ratificere en EU-traktat skal det derfor vurderes, hvorvidt tiltrædelsen af den konkrete traktat indebærer overgivelse af suverænitet i nærmere bestemt omfang, og såfremt dette er tilfældet, skal proceduren i § 20 følges.
(...)
- Side 13 -
...Danmark derfor kunne ratificere traktaten efter de almindelige bestemmelser i grundlovens § 19.55. Justitsministeriets redegørelse af 4. december 2007 for visse forfatningsretlige spørgsmål i forbindelse med Danmarks ratifikation af Lissabon-Traktaten. Se også Udenrigsministeriets redegørelse af 3. december 2007 til Folketinget om Lissabon-traktaten.