- Side 0 -
...den skønsmæssige ansættelse, såfremt retten på grundlag af de for den foreliggende oplysninger kan danne sig et selvstændigt skøn. »I den nye affattelses krav om, at retten skal kunne danne sig et selvstændigt skøn, ligger, at det af ligningsmyndighederne udøvede skøn må forblive stående, hvor retten ikke har virkelige holdepunkter for at ændre det.«
(...)
...er bl. a. frygten for en overbelastning af domstolene og frygten for, at selve tilvejebringelsen af et brugbart ankegrundlag ville virke for tyngende på landsskatterettens arbejde. Endelig har man lagt væsentlig vægt på, at en ankeordning for få år siden blev overvejet i Folketinget med hensyn til Monopolankenævnets afgørelser med negativt resultat.
...øvrighedens grænser, skal ikke i sin helhed fremdrages her. Der henvises til Poul Andersens omfattende redegørelse i hans fremstilling af forvaltningsretten, og for den historiske baggrunds vedkommende til Bent Christensen i Festskrift til Højesteret 1961 1. bind p. 354 ff. Endvidere henvises til Thøger Nielsen TfR 1963 p. 412 ff med yderligere henvisninger.
...nøjagtigt på grundlag af de bevisligheder, det er praktisk muligt at fremskaffe. Skønnet træder altså her mere eller mindre i stedet for bevis for noget faktisk, svarende f. eks. til det skøn, der hyppigt må udøves ved domstolene – med hjemmel i loven om rettens pleje § 292, stk. 2 – over det beløb, hvortil en erstatning for forvoldt skade må ansættes.«