- Side 314 -
...Så sent som ved grundlovsrevisionen i 1953 blev der indsat en tilsvarende ukrænkelighedsbestemmelse som indledning til grundlovens § 71 om den personlige frihed. Indsættelsen blev begrundet med, at erklæringen var en naturlig parallel til proklamationerne om boligens og ejendomsrettens ukrænkelighed (Forfatningskommissionens betænkning 1953 s. 39).
- Side 315 -
...boligens og privatlivets beskyttelse og grundlovens § 73 om ejendomsrettens beskyttelse. Det karakteristiske for disse bestemmelser er, at de tager sigte på at beskytte mod statsmagtens indgriben i den enkeltes privatsfære. Til de personlige frihedsrettigheder kan man også henregne grundlovens § 67, § 68 og § 70, der beskytter borgernes religionsfrihed.
- Side 316 -
...danske statsborgere. Således følger det af grundlovens § 71, stk. 1, 2. pkt., at det omhandlede forbud mod frihedsberøvelse kun gælder for danske statsborgere, ligesom det følger af bestemmelsen i grundlovens § 71, stk. 6, at beskyttelsen efter denne bestemmelse ikke gælder for personer, der er frihedsberøvet i medfør af lovgivningen om udlændinge.
(...)
...AMU-centret) fandt Højesteret det berettiget, at ledelsen på et AMU-center forbød bøn på centrets fællesarealer af hensyn til opretholdelse af ro og orden – og at ledelsen bortviste en kursist, som på trods af forudgående advarsel overtrådte forbuddet. (Om anstaltsforhold se i øvrigt kapitel 11, afsnit 3.2, og Garde, Revsbech og Mørup 2022 s. 193 ff.