Hygiejnebekendtgørelsen § 1

Denne konsoliderede version af hygiejnebekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse om fødevarehygiejne

Bekendtgørelse nr. 535 af 28. maj 2024

§ 1

Bekendtgørelsen supplerer en række forordninger om fødevarehygiejne og omfatter:

  • 1) Markedsføring af små mængder primærprodukter m.v. fra primærproducenten direkte til den endelige forbruger eller til lokale detailvirksomheder, jf. kapitel 2.

  • 2) Markedsføring af æg i detailhandel, jf. kapitel 3.

  • 3) Automatiske malkesystemer, jf. kapitel 4.

  • 4) Håndtering og markedsføring af mælk, jf. kapitel 5.

  • 5) Kriterier for kolostrum og rå mælk ved levering til en fødevarevirksomhed og egenkontrol hermed, jf. kapitel 6.

  • 6) Assistance hos primærproducenter til slagtning, jf. kapitel 7.

  • 7) Virksomheder, der foretager strygning af rogn, jf. kapitel 8.

  • 8) Temperaturbestemmelser, jf. kapitel 9.

  • 9) Returnering af fødevarer, jf. kapitel 10.

  • 10) Bulktransport på søgående fartøjer, jf. kapitel 11.

  • 11) Specificeret risikomateriale, jf. kapitel 12.

  • 12) Fødevarer produceret efter traditionelle metoder, jf. kapitel 13.

  • 13) Indretning af slagterier, der modtager dyr, som ikke er transporteret forud for slagtning, jf. kapitel 14.

  • 14) Fødevarekædeoplysninger for slagtedyr, jf. kapitel 15.

  • 15) Undladelse af deling af slagtekroppe i halve, jf. kapitel 16.

  • 16) Adgang til fødevarevirksomheder for kæle- og servicedyr m.v., jf. kapitel 17.

  • 17) Prøveudtagningsfrekvens i virksomheder, der producerer hakket kød og tilberedt kød i små mængder, jf. kap. 18.

  • 18) Opdrættet vildt, bison samt vildtlevende vildt, jf. kapitel 19.

  • 19) Genbrug af vand, jf. kapitel 20.