Hygiejnebekendtgørelsen § 5

Denne konsoliderede version af hygiejnebekendtgørelsen er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringsbekendtgørelser i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Bekendtgørelse om fødevarehygiejne

Bekendtgørelse nr. 535 af 28. maj 2024

Æg
§ 5

Primærproducenter skal sikre, at æg ikke markedsføres direkte til den endelige forbruger senere end 28 dage efter, at æggene er lagt.

Stk. 2 Bedst før datoen for hønseæg er 28 dage efter lægningen. Ved salg af ikke færdigpakkede æg, der er undtaget fra handelsnormerne for æg, jf. bekendtgørelse om handelsnormer for æg, § 1, stk. 1, til den endelige forbruger, skal bedst før datoen oplyses tydeligt ved opslag eller en fortrykt seddel, der er anbragt på pakningen eller udleveres til forbrugeren sammen med æggene.

Stk. 3 Ved primærproducentens levering af æg, der er undtaget fra handelsnormerne for æg, jf. bekendtgørelse om handelsnormer for æg, § 1, stk. 1, til egne detailvirksomheder skal oplysning om læggedatoen for æggene følge æggene. Hvis æglægningsperioden er angivet, fastsættes læggedatoen til den første dag i denne periode.

Stk. 4 Primærproducenter må ikke vaske eller rengøre æg før markedsføring.