- Side 74 -
...angår vikarbureauers mulighed for at modtage en rimelig betaling i tilfælde af, at en brugervirksomhed ansætter en udsendt vikar. Dette forhold er reguleret i vikarloven, og gældende ret er beskrevet i bemærkningerne til § 1, stk. 2, i den gældende jobklausullov. Begge klausultyper er gyldige på trods af det i akl. § 3 anførte forbud mod jobklausuler.
...disclosure agreement). Senere anføres: Offentlighed omkring sådanne forhandlinger kan give unødig turbulens blandt medarbejderne. Dels må det antages, at virksomhederne kan have et særligt behov for at sikre sig mod, at de fremlagte oplysninger misbruges og udnyttes som løftestang for forhandlingspartneren til at skaffe sig kvalificerede medarbejdere.
(...)
Akl. § 4, stk. 1, 1. pkt., blåstempler på lige fod med jobklausullovens § 8, stk. 1, at arbejdsgiveren forsøger at hemmeligholde indledte sonderinger/for-
- Side 76 -
at begge de forhandlende virksomheder afgiver fortrolige oplysninger til den anden part. I bemærkningerne til § 8, stk. 1, i jobklausulloven, s. 10,100100 Tilsvarende fremgår af bemærkningerne til lovforslaget til akl. § 4, stk. 2, s. 17, 1. sp. anføres:
(...)
...under forudsætning af, at den af parterne, der vil påberåbe sig en forlængelse af perioden (normalt sælgeren), har bevisbyrden for, at der fortsat pågår reelle forhandlinger. I lovbemærkningerne til jobklausullovens § 8, stk. 1, anføres yderligere, s. 10:101101 Tilsvarende fremgår af bemærkningerne til lovforslaget til akl. § 4, stk. 2, s. 17, 1. sp.
(...)
- Side 77 -
...denne formulering synes 6-månedersperioden at være absolut. Ifølge motiverne103103 Jf. bemærkningerne til lovforslaget, s. 17, 1. sp. er det dog ikke tilfældet. Motiverne er identiske med motiverne til jobklausullovens § 8, stk. 1, refereret tidligere i afsnittet. Det havde været hensigtsmæssigt, om motivudtalelserne havde fundet vej til lovteksten.