Bøger, som nævner Kildeskatteloven § 26A

Succession

- Side 529 -

...afsnit vil reglerne om succession med hjemmel i KSL § 33 C (afsnit 6.1-6.9), KSL § 26 A og § 26 B (afsnit 6.10) samt reglerne i DBSL (afsnit 6.11) blive omtalt. 58 58. For en mere uddybende gennemgang af reglerne om skattemæssig succession henvises især til Bille, Jane K.: Skattemæssig succession ved generationsskifte i levende live og ved død, 2006.

Læs på Jurabibliotek



Familie

- Side 533 -

...ovenfor nævnte kreds, selv om pågældende er adopteret eller indgår i et stedbarnsforhold. 64 64. Ifølge Skdmedd. 1976 nr. 25 er stedbørn en ægtefælles særbørn. De forbliver stedbørn, selv om ægteskabet senere opløses ved skilsmisse, uanset om faderen eller moderen gifter sig igen eller ved død. Det er underordnet, om man har haft bopæl med særbørnene.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 534 -

Til gengæld er overdragelse til en ægtefælle ikke nævnt i bestemmelsen. Det skyldes, at en sådan overdragelse er reguleret selvstændigt i KSL § 26 A og KSL § 26 B, se afsnit 6.10. En ægtefælle kan succedere i langt større udstrækning end andre personer.

Læs på Jurabibliotek



Erhvervsvirksomhed

- Side 535 -

...skatteregler, der kun kan anvendes på aktiver, der udelukkende anvendes til private formål, kan der ikke efterfølgende succederes efter KSL § 33 C. 68 68. Se SKM 2002.82 LR om en vindmølle, hvor ejeren tidligere havde anvendt LL § 8 P. Se også SKM 2019.92 SR, hvor LL § 8 P ikke kunne anvendes, og hvor der skulle ske ægtefællesuccession efter KSL § 26 A.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 536 -

...næste generation, som så kan spare op til at købe mere kapitaltunge aktiver. Der skal dog udvises forsigtighed med at overdrage virksomhed uden ejendom, da udlejningsvirksomhed vedrørende fast ejendom, der ikke er landbrug mv., ikke giver mulighed for succession. Se lignende sager i SKM 2009.282 SR og SKM 2013.41 SR. Dette er en konkret vurdering.

Læs på Jurabibliotek



Fast ejendom – omfattet af EBL og næringsejendomme

- Side 539 -

...erhvervsmæssige virksomhed, kan den nye ejer succedere i den del af avancen, der kan henføres til den erhvervsmæssige anvendte andel af ejendommen. 80 80. Det bemærkes i den forbindelse, at en ægtefælle i levende live kan succedere i avancen af hele ejendommen, uanset ejendommens anvendelse. Dette følger af KSL § 26 A og KSL § 26 B. Se afsnit 6.10.

Læs på Jurabibliotek



Overtagelse af den oprindelige ejers opsparede overskud i VSO

- Side 543 -

...skattemæssig afståelse i det afsluttede indkomstår, hvorved konto for opsparet overskud ikke kan overtages som opgjort ved udløbet af samme indkomstår. Dette kan være forbundet med en praktisk udfordring, fordi opsparet overskud for det foregående år først kendes, når regnskabet for dette år er udarbejdet. I praksis løses problemet ved at indsætte en

Læs på Jurabibliotek



Indledende bemærkninger

- Side 547 -

...ved overdragelse mellem ægtefæller fremgår af KSL § 26 A og § 26 B. Her er der tale om en tvungen succession ved overdragelse mellem ægtefæller, og uanset om overdragelsen sker med eller uden vederlag. Dog er indtræden i virksomhedsordningen valgfri, se afsnit 6.10.3. Ægtefællen kan også succedere i passiver efter KSL § 26 B i modsætning til over-

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 548 -

...tidligere ejer/ægtefællens skattemæssige stilling, kan omkostningerne i forbindelse med overdragelsen mellem ægtefællerne tillægges anskaffelsessummen, når den erhvervende ægtefælle senere sælger aktivet. Det gælder, uanset om overdragelsen er efter KSL § 26 A eller KSL § 26 B. Se Skatteministeriets domskommentar i TfS 1992.446 DEP til TfS 1992.155 Ø.

Læs på Jurabibliotek



Succession i aktiver, der indgår i den anden ægtefælles erhvervsvirksomhed mv.

- Side 549 -

...erhvervsmæssigt. Successionen vedrører som nævnt både fortjeneste og tab på sådanne aktiver. Der succederes i det oprindelige anskaffelsestidspunkt, i den oprindelige anskaffelsessum og i formålet med den oprindelige anskaffelse. De afskrivninger, som ægtefællen oprindeligt har foretaget, anses for foretaget af den ægtefælle, der overtager aktivet.

Læs på Jurabibliotek

(...)

Reglerne gælder dog ikke for et varelager, der hører til erhvervsvirksomheden. Se KSL § 26 A, stk. 2. Derudover kan ægtefællen ikke succedere, såfremt anvendelsen af aktivet i afskrivningslovens forstand skifter karakter ved overdragelsen, jf. AL § 4. I det tilfælde vil overdragelsen alligevel udløse afståelsesbeskatning hos den oprindelige ejer.

Læs på Jurabibliotek



Succession i andre aktiver og passiver

- Side 551 -

KSL § 26 B er en opsamlingsbestemmelse, der omfatter de aktiver, der ikke indgår eller ikke skal indgå i den anden ægtefælles erhvervsvirksomhed, og som derfor ikke er omfattet af KSL § 26 A.

Læs på Jurabibliotek



Hvilke typer aktiver, kan der succederes i?

- Side 557 -

...avancen, der kan henføres til den erhvervsmæssige anvendte andel. 135 135. Det bemærkes i den forbindelse, at en ægtefælle kan succedere i avancen af hele ejendommen, uanset ejendommens anvendelse både i overdragelse fra levende ægtefælle og fra dødsboet. Dette følger af KSL § 26 A og KSL § 26 B, se afsnit 6.10 og af DBSL § 29, stk. 5, se afsnit 6.11.3.

Læs på Jurabibliotek