Bøger, som nævner Kildeskatteloven § 26B

Familie

- Side 533 -

...ovenfor nævnte kreds, selv om pågældende er adopteret eller indgår i et stedbarnsforhold.6464. Ifølge Skdmedd. 1976 nr. 25 er stedbørn en ægtefælles særbørn. De forbliver stedbørn, selv om ægteskabet senere opløses ved skilsmisse, uanset om faderen eller moderen gifter sig igen eller ved død. Det er underordnet, om man har haft bopæl med særbørnene.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 534 -

Til gengæld er overdragelse til en ægtefælle ikke nævnt i bestemmelsen. Det skyldes, at en sådan overdragelse er reguleret selvstændigt i KSL § 26 A og KSL § 26 B, se afsnit 6.10. En ægtefælle kan succedere i langt større udstrækning end andre personer.

Læs på Jurabibliotek



Fast ejendom – omfattet af EBL og næringsejendomme

- Side 539 -

...den erhvervsmæssige virksomhed, kan den nye ejer succedere i den del af avancen, der kan henføres til den erhvervsmæssige anvendte andel af ejendommen.8080. Det bemærkes i den forbindelse, at en ægtefælle i levende live kan succedere i avancen af hele ejendommen, uanset ejendommens anvendelse. Dette følger af KSL § 26 A og KSL § 26 B. Se afsnit 6.10.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 540 -

...ejendommen. Skattemyndighederne tog derfor udgangspunkt i ejendommens tilstand på tidspunktet for skatteyderens erhvervelse af ejendommen og ikke på tidspunktet for hans fars erhvervelse af ejendommen. Succession efter KSL § 33 C rækker således ikke så langt som for eksempel succession efter DBSL § 36, se afsnit 6.11.6, eller KSL § 26 B, se afsnit 6.10.4.

Læs på Jurabibliotek



Indledende bemærkninger

- Side 547 -

...ved overdragelse mellem ægtefæller fremgår af KSL § 26 A og § 26 B. Her er der tale om en tvungen succession ved overdragelse mellem ægtefæller, og uanset om overdragelsen sker med eller uden vederlag. Dog er indtræden i virksomhedsordningen valgfri, se afsnit 6.10.3. Ægtefællen kan også succedere i passiver efter KSL § 26 B i modsætning til over-

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 548 -

...tidligere ejer/ægtefællens skattemæssige stilling, kan omkostningerne i forbindelse med overdragelsen mellem ægtefællerne tillægges anskaffelsessummen, når den erhvervende ægtefælle senere sælger aktivet. Det gælder, uanset om overdragelsen er efter KSL § 26 A eller KSL § 26 B. Se Skatteministeriets domskommentar i TfS 1992.446 DEP til TfS 1992.155 Ø.

Læs på Jurabibliotek



Succession i andre aktiver og passiver

- Side 551 -

KSL § 26 B er en opsamlingsbestemmelse, der omfatter de aktiver, der ikke indgår eller ikke skal indgå i den anden ægtefælles erhvervsvirksomhed, og som derfor ikke er omfattet af KSL § 26 A.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...henvises til afsnit 6.6. Med andre ord sker der succession ved enhver overdragelse mellem ægtefæller omfattet af KSL § 26 B uanset genstandens art, og uanset om overdragelsen medfører fortjeneste eller tab. Der er eksempelvis ikke nogen begrænsninger i succession i fast ejendom i modsætning til reglerne i KSL § 33 C, som gennemgået i afsnit 6.6.5.

Læs på Jurabibliotek



Hvilke typer aktiver, kan der succederes i?

- Side 557 -

...avancen, der kan henføres til den erhvervsmæssige anvendte andel.135135. Det bemærkes i den forbindelse, at en ægtefælle kan succedere i avancen af hele ejendommen, uanset ejendommens anvendelse både i overdragelse fra levende ægtefælle og fra dødsboet. Dette følger af KSL § 26 A og KSL § 26 B, se afsnit 6.10 og af DBSL § 29, stk. 5, se afsnit 6.11.3.

Læs på Jurabibliotek



Retsvirkninger af successionen

- Side 559 -

...en generel skattemæssig succession på linje med KSL § 26 B og i modsætning til succession i levende live efter KSL § 33 C (der alene vedrører af- og nedskrivninger og beskatning af fortjeneste og fradrag af tab ved salg). Se SKM 2005.361 LSR, note 89 i afsnit 6.6.5 og note 111 i afsnit 6.10.1. Der succederes i anskaffelsestidspunkt, anskaffelsespris

Læs på Jurabibliotek