- Side 120 -
...varemærkeloven.– Mønster, model eller tegning skal forstås i overensstemmelse med designloven.– Hemmelig formel eller fremstillingsmetode eller oplysninger om industrielle, kommercielle eller videnskabelige erfaringer (»knowhow«)77. Aftaler om knowhow behandles i kapitel 6, hvortil henvises. kan være beskyttet efter lov om forretningshemmeligheder.
(...)
- Side 121 -
Det lader sig ikke gøre at være helt så skråsikker ved kildeskattelovens § 65 C, stk. 4. Her anvendes ordet »henregnes«.
(...)
...antages at være udtømmende. For det andet kan nævnes måden, som royaltybegrebet er blevet fortolket på i forarbejderne til kildeskattelovens § 65 C, stk. 4. Med vedtagelsen af kildeskattelovens § 65 C, stk. 4, blev ophavsrettigheder udelukket fra royaltybegrebet i bestemmelsen, ved at betalinger for ophavsrettigheder blev slettet fra definitionen. Herved
- Side 122 -
Royaltybegrebet i kildeskattelovens § 65 C, stk. 4, omfatter ikke ophavsrettigheder. Ophavsrettigheder var ellers oprindeligt en del af lovforslaget, der endte med at blive vedtaget. Royaltybegrebet blev dog indskrænket under behandlingen af lovforslaget. Skematisk kan det fremstilles således:
(...)
- Side 123 -
...betød ifølge udvalget, at kildebeskatning af royalties ville medføre en omfattende administration, som stod i misforhold til det forventede provenu. Udvalget foreslog derfor, at royaltybegrebet ikke skulle omfatte kunstnerroyalties. Det mundede ud i, at samtlige ophavsrettigheder blev fjernet fra royaltybegrebet i kildeskattelovens § 65 C, stk. 4.
Ophavsrettigheder er som nævnt ikke omfattet af royaltybegrebet i kildeskattelovens § 65 C, stk. 4.
- Side 130 -
...løse dette problem. Indlejrede royalties er ikke nævnt udtrykkeligt i ordlyden i artikel 12, stk. 2, i OECD’s modeloverenskomst. Tilsvarende er indlejrede royalties ikke udtrykkeligt nævnt i ordlyden i kildeskattelovens § 65 C, stk. 4, rente-/royaltydirektivets artikel 2, litra b, eller royaltybestemmelsen i Danmarks dobbeltbeskatningsoverenskomster.
- Side 132 -
...dobbeltbeskatningsoverenskomster og rente-/royaltydirektivet er formuleret på en særlig måde. Det gør, at det udelukkende er ophavsretten til et litterært, kunstnerisk eller videnskabeligt arbejde/værk, der er omfattet af royaltybegrebet. Derimod er betalinger for de såkaldte andre rettigheder i ophavsretslovens kapitel 5 ikke omfattet af royaltybegrebet.