- Side 117 -
...omhandler køb af »genstande, som først skal fremstilles«. (Begrebet »bestillingskøb« må ikke forveksles med køb af »bestillingsvarer« el.lign., som ikke skal fremstilles af den erhvervsdrivende, men som bestilles hjem af den erhvervsdrivende på den enkelte forbrugers foranledning. For sådanne varer gælder de almindelige regler om fortrydelsesret mv.).
(...)
- Side 118 -
...eller den erhvervsdrivende leverer de materialer, som den erhvervsdrivende skal anvende ved fremstilling af genstanden. Det fremgår af købelovens § 2, stk. 1, at købeloven finder anvendelse på bestillingskøb, men købelovens regler modificeres af og suppleres med reglerne om værksleje, f.eks. hvad angår den erhvervsdrivendes afhjælpningspligt og -ret.
(...)
...kan f.eks. være tilfældet, hvis den erhvervsdrivende påtager sig at foretage en reparation el.lign. på en genstand, som tilhører forbrugeren, og i den forbindelse skal indføje reservedele. Som et andet eksempel kan nævnes, at den erhvervsdrivende ved aftalen påtager sig at levere en genstand, som skal installeres, klargøres el.lign. hos forbrugeren.
- Side 124 -
...jf. købelovens § 2, stk. 1, og ovenfor i afsnit 1.2. Den afgrænsning af begrebet »købeaftale«, der lægges til grund i dansk ret, er dermed bredere end den definition, der fremgår af direktivets artikel 2, nr. 5, hvor kun aftaler om overdragelse af »varer« (og aftaler, der omfatter »både varer og tjenesteydelser«) omtales, jf. ovenfor i afsnit 1.1.