- Side 277 -
...aftaler omfattet af købeloven kan medkontrahenten derfor kræve boets stillingtagen til indtræden i henhold til købelovens § 40. Retsvirkningerne af indtræden fremgår ikke af købeloven, og derfor fastlægges disse efter konkursloven. Dette gælder også for tilbagetrædelsesretten efter KL § 55, stk. 3, der også gælder for aftaler omfattet af købeloven.
- Side 280 -
...lovregler, og der er ikke nogen grund til at antage, at købelovens indtrædelsesret ikke skal forstås i overensstemmelse med indtrædelsesretten efter KL kapitel 7, herunder de angivne forbehold. Der kan også argumenteres med, at købeloven ikke udtaler sig om indtrædelsesretten men alene om betænkningstiden. I så fald følger indtrædelsesretten alene af kon-
(...)
- Side 281 -
...indtrædelsesretten – blev ændringer i købeloven tillige overvejet. Da en almindelig revision af købeloven var under overvejelse, nøjedes man med en tilretning af købelovens § 40 for at bringe den i overensstemmelse med reglerne i KL 1977.3535. Jf. FT 1976-77 (2. samling), Tillæg B, sp. 587 f. Den forventede revision af købeloven er dog endnu ikke gennemført.
- Side 290 -
...hvorvidt boet skal indtræde, det vil sige en vurdering efter gennemgang af et kontraktgrundlag og arbejdets stadie. I sidstnævnte tilfælde er det spørgsmålet om opfyldelse af en vis handling, når boet er indtrådt. Ved omtalen af svarfristen i Bet. 1971:606 henvises til en række steder, hvor samme begreb anvendes i dansk lovgivning, men ikke til KL § 57.
- Side 291 -
»Fristreglen i udkastets § 53, stk. 2, gælder i modsætning til konkurslovens § 16 og købelovens § 40 også, hvor leveringstiden allerede er kommet.«