- Side 592 -
...udtalte skønsmanden, at vandindtrængningen skyldtes materialets uegnethed som undertag, og at udbedringsomkostningerne ville andrage ca. 900.000 kr. Voldgiftsretten dømte L, der fandtes ansvarlig som genussælger efter købelovens § 43, stk. 3, men frifandt E, der ikke antoges at have haft mulighed for at fremskaffe Corobuild i kontraktsmæssig stand.
- Side 595 -
...derfor måtte genusreglen bringes i anvendelse. (Af afgørelsen U 1985.700 Ø fremgår det ganske vist, at også den anden halvdel af det parti, som entreprenøren havde købt, havde de samme uheldige egenskaber, men det foreskrevne tyske fabrikat var ikke generelt uegnet. I denne sag blev entreprenøren som sælger dømt til at betale et forholdsmæssigt afslag).
- Side 602 -
...udtalte bl.a. følgende: »... Uden hensyn til, om det måtte kunne bebrejdes [M], at han har anvendt det omhandlede uegnede materiale til opførelse af skorstenen, findes han at måtte være ansvarlig for materialets mangelfuldhed, således at han måtte bære tabet ved den nødvendige udbedring af skorstenen, jf. også grundsætningen i lov om køb § 43...«.
(...)
- Side 603 -
...afskallede og forvitrede tage, og bygherren (køberen) krævede omgørelse. Ifølge en indhentet skønserklæring skyldtes problemet navnlig en fejl i brændingen af de pågældende sten. Da bygherren (køberen) ikke havde haft nogen indflydelse på, hvilke tagsten der blev anvendt, fandtes entreprenøren »... ansvarlig for fremstillingsfejl, jf. købelovens § 43«.