- Side 181 -
I forholdet mellem leasinggiver og leasingtager bliver de pligter, som leasinggiver har i henhold til købeloven, pålagt leasingtager. Dette gør sig særligt gældende for så vidt undersøgelsespligten efter købelovens § 51 og reklamationsforpligtelsen efter købelovens § 52.
- Side 198 -
...fra princippet i købelovens § 52, idet leverandøren i modsat fald må gå ud fra, at der er sket korrekt levering. Brugen af leverancegodkendelser understøtter denne antagelse, idet der ved dette dokument sker en bekræftelse af, at der er sket korrekt levering. På denne måde giver leverancegodkendelserne også en afklaring af leverandørens retstilling.
(...)
...Afgiver han ikke sådan meddelelse, uagtet han har opdaget eller burde have opdaget manglen, kan han ikke senere gøre den gældende. Stk. 2. Vil køberen hæve købet, eller vil han kræve efterlevering eller omlevering, skal han uden ugrundet ophold give sælgeren meddelelse derom, og har ellers tabt sin ret til at afvise genstanden eller kræve efterlevering.
- Side 203 -
...mangler er fortabt. Anvendes der ikke en leverancegodkendelse, må det antages, at pligten til reklamation indtræder straks, jf. købelovens § 52, stk. 1. Fristen må anses for at være særdeles kort henset til det særlige finansieringsretlige forhold i leasingaftalen, og da leasinggiver først betaler leverandøren, når levering er bekræftet fra leasingtager.
- Side 219 -
...med, at der forelå mangler ved køretøjet i form af forkert afgiftsberigtigelse, og at bilen ikke kunne laste så meget som angivet på bilens vægttavle. Leasingtager reklamerede over for leverandøren ved brev af 17. marts 2011, hvorfor landsretten fandt, at der ikke var reklameret rettidigt, så købet kunne ikke hæves, jf. købelovens § 52, stk. 1 og 2.