Bøger, som nævner Købeloven § 62

Dansk privatret (23. udg.)
Forfattere: Hans Henrik Edlund, Hanne Søndergaard Birkmose, René Franz Henschel, Annette Kronborg og Kristina Siig
Udgivelsesdato: 12. aug 2024
DJØF Forlag

Forsendelseskøb

- Side 242 -

...aftale. En købsaftale vil ofte indeholde særlige bestemmelser om leveringssted, forsendelsesomkostninger, forsikring mv. I tidens løb har bestemte typer af aftaler udviklet sig til standarder, der entydigt kan beskrives med enkelte ord eller forkortelser. KBL §§ 62‑65 opregner visse retsvirkninger af nogle af de almindeligst forekommende klausuler.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...at der er skib eller skibsrum til at befordre varen fra dette sted. Sælger skal sørge for og betale varens forsendelse til afskibningsstedet og skal træffe de foranstaltninger med hensyn til dens indladning, som ifølge gældende lov eller sædvane påhviler en afsender. Når varen er kommet inden for skibssiden, ophører sælger at bære risikoen for den.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 243 -

...anvendelse, jf. nedenfor i kapitel 12. Reglerne udarbejdet af Det internationale Handelskammer ICC (International Chamber of Commerce) anvendes kun, når aftalen henviser til dem. Reglerne findes på www.incoterms.com. Incoterms 2020 indeholder en lang række detaljerede klausuler, hvoraf nogle har meget til fælles med dem, der findes i KBL §§ 62-65.

Læs på Jurabibliotek



Betaling mod dokumenter

- Side 245 -

...af en sådan beskaffenhed, at sælger efter dokumentets udlevering til køber ikke længere kan råde over varen, jf. KBL § 16. Pligt til betaling mod udlevering af dokumenter påhviler køber, når det enten er aftalt mellem parterne eller følger af en speciel sædvane, jf. KBL § 71, og gælder f.eks., når en af salgsklausulerne i KBL §§ 62‑64 er benyttet.

Læs på Jurabibliotek



Retten til at standse afsendt gods

- Side 294 -

...for købers regning og risiko, som f.eks. ved fob-salget, jf. KBL § 62, stk. 5. Det samme gælder, selv om køber har fået overgivet varens forsendelsesdokumenter, f.eks. konnossementet. Standsningsretten går heller ikke tabt, blot fordi køber har overdraget tingen videre, når den dog hverken er overgivet i købers eller den nye erhververs besiddelse.

Læs på Jurabibliotek