Bøger, som nævner Kommunestyrelsesloven § 53a

Økonomi- og Indenrigsministeriet

- Side 817 -

Økonomi- og Indenrigsministeriet varetager det centrale overordnede tilsyn. Økonomi- og Indenrigsministeriet har kompetence som rekursinstans og tilsynsmyndighed i forhold til Ankestyrelsens dispositioner eller undladelser som led i udøvelsen af tilsynet, jf. §§ 52-54 i kommunestyrelsesloven og afsnit 10 nedenfor.

Læs på Jurabibliotek



Hvilke sagstyper kan ministeriet tage op af egen drift?

- Side 868 -

...hvor Ankestyrelsen ikke har afsluttet behandlingen af en sag, i særlige tilfælde tage Ankestyrelsens dispositioner eller undladelser (men ikke den kommunale dispostion eller undladelse) i forbindelse med behandlingen af en sag op til behandling, hvis ministeriet finder anledning hertil, jf. kommunestyrelseslovens § 53 a, stk. 1. Se herom nedenfor.

Læs på Jurabibliotek



Særligt om ministeriets adgang til at tage sager op af egen drift i forhold til Ankestyrelsens dispositioner eller undladelser som led i udøvelsen af tilsynet

- Side 869 -

Bestemmelsen i kommunestyrelseslovens § 53 a, stk. 1, fastlægger Økonomi- og Indenrigsministeriets kompentence som overordnet tilsynsmyndighed i

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 870 -

...pkt., kan Ankestyrelsen og Økonomi- og Indenrigsministeriet tillægge ministeriets behandling af en klagesag efter kommunestyrelseslovens § 53 a opsættende virkning. Økonomi- og Indenrigsministeriet kan desuden ophæve Ankestyrelsens beslutning om at tillægge ministeriets behandling af en sag opsættende virkning, jf. kommunestyrelseslovens § 55, 2. pkt.

Læs på Jurabibliotek



Prøvelse og reaktionsmuligheder ift. Ankestyrelsens dispositioner som led i udøvelsen af tilsynet

- Side 876 -

...afsnit 10.1.2 ovenfor. Økonomi- og Indenrigsministeriet kan i den situation udtale sig om lovligheden af Ankestyrelsens disposition eller undladelse og stadfæste, ophæve eller ændre en beslutning truffet af Ankestyrelsen. Økonomi- og Indenrigsministeriet kan også pålægge Ankestyrelsen at tage sagen op til behandling. Se nærmere afsnit 10.2.2 ovenfor.

Læs på Jurabibliotek