Bøger, som nævner Konkurrenceloven § 11

- Side 987 -

...overtrædelse.5 Lukning med identifikation af konkurrenceovertrædelse og påbud, jf. konkurrencelovens § 16, om at indstille eller iværksætte bestemte tiltag.6 Lukning med pålægning af straf, jf. konkurrencelovens § 23, herunder strafreduktion, jf. § 23 d, hvilket kan træde i stedet for påbud efter konkurrencelovens § 16 eller ligge i forlængelse heraf.

Læs på Jurabibliotek



Lukning ved erklæring, jf. konkurrencelovens §§ 9 og 11, stk. 2 og 4

- Side 988 -

...konkurrencelovens § 9,b en adfærd var fritaget efter konkurrencelovens § 8, stk. 1, jf. konkurrencelovens § 8, stk. 2,c en virksomhed ikke var dominerende efter konkurrencelovens § 11, stk. 1, jf. konkurrencelovens § 11, stk. 2,d en adfærd ikke ville være udtryk for et misbrug efter konkurrencelovens § 11, stk. 1 og 3, jf. konkurrencelovens § 11, stk. 5.

Læs på Jurabibliotek



Tilbagekaldelse af tidligere indrømmet fritagelse eller erklæring

- Side 990 -

...Helge Straton-Andersen, Konkurrenceloven, 5. udgave, DJØF, 2022, pp. 533-537. I forhold til konkurrenceretten bør dette dog udvides til at omfatte retsvildfarelser, dvs. fejlagtig opfattelse af det materielle indhold af konkurrencelovens §§ 6 og 11, da retsdannelsen ofte sker uden for Konkurrencerådet, fx i EU. Spørgsmålet har foreligget i praksis.

Læs på Jurabibliotek



Ophævelse eller ændring af tilsagn

- Side 996 -

...en række klagere, at tilsagnene ikke i praksis blev overholdt, og konkurrencelovens § 11 var overtrådt. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ønskede derfor at få præciseret de oprindelige tilsagn, hvilket virksomhederne accepterede. Sagen blev herefter lukket efter konkurrencelovens § 16 a, og der blev ikke taget stilling til klagernes anbringender.

Læs på Jurabibliotek



Lukning med påbud om samhandelsbetingelser

- Side 997 -

...realitetsbehandles, jf. konkurrencelovens § 15. Omvendt forudsætter anvendelse af konkurrencelovens § 10 a, stk. 6, at i) klagen ikke har været ugrundet, ii) virksomheden er dominerende, samt iii) der foreligger noget, der ligner et misbrug. Reelt er klagen i allerhøjeste grad realitetsbehandlet. Der er blot ikke truffet afgørelse, jf. konkurrencelovens § 11.

Læs på Jurabibliotek



Lukning med identifikation af konkurrenceovertrædelse

- Side 1000 -

...ikke kan løses på en af de ovenfor beskrevne måder, bør dette medføre, at der udstedes påbud efter konkurrencelovens § 16, eller at sagen oversendes til politiet, medmindre overtrædelsen allerede er ophørt. I det sidste tilfælde kan Konkurrencerådet nøjes med at konstatere, at der har foreligget en overtrædelse, jf. konkurrencelovens § 16, stk. 4.

Læs på Jurabibliotek



Påbud over for adfærd, der tidligere er behandletФ2893877Ф

- Side 1001 -

Hvis Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ser en (klar) overtrædelse af konkurrencelovens §§ 6 eller 11, og sagen ikke kan lukkes ved tilsagn eller indskærpelse, vil der normalt ske påbud, jf. ovenfor. Der kan dog identificeres nogle tilfælde, hvor adgangen hertil kan overvejes, omfattende:

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 1002 -

...over for adfærden, også for den periode, som var dækket af tilsagnene. e Påbud over for adfærd bedømt i en fusionssag. Som udgangspunkt må Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen være afskåret fra at behandle spørgsmål, som er godkendt af Konkurrencerådet, eller EU-Kommissionen, under en fusionssag. Begge kan dog formelt eller uformelt have tilkendegi-

Læs på Jurabibliotek



Bevisbyrden ved administrativt indgreb

- Side 1004 -

...Konkurrenceankenævnets kendelse af 18. september 2018 i Nets A/S mod Konkurrencerådet, p. 30, og FK Distributions vilkår om koblingssalg, Konkurrencerådet, 30. juni 2020, pkt. 436. i hvilken forbindelse dette formentlig nyder en bred skønsmargin5959. f. fx sag T-604/18 – Google (Android) ), præmis 639-643 og 746-748. i forhold til, hvordan dette nærmere sikres.

Læs på Jurabibliotek



Lukning med pålægning af straf

- Side 1006 -

Overtrædelser af konkurrencelovens §§ 6 og 11 kan straffes med bøde, jf. konkurrencelovens § 23, stk. 1, mens uge og dagbøder kan anvendes over for manglende opfyldning af tidligere påbud og tilsagn, jf. konkurrencelovens § 22.

Læs på Jurabibliotek



Bøder til juridiske og fysiske personer

- Side 1010 -

...dog også til en utrykt dom, afsagt af Retten i Århus den 10. februar 2006, der betegnede en sådan adfærd som alvorlig, men ikke meget alvorlig. eller i gentagelsestilfælde.8888. Det er uklart, hvorfor gentagelse kan flytte et misbrug fra alvorligt til meget alvorligt, da det, jf. samme bemærkninger, også kan indgå som et skærpende element generelt.

Læs på Jurabibliotek



Bøderne i praksis

- Side 1012 -

...bøden udmålt til 30 mio. kr. for et forsøg på at ekskludere den eneste reelle konkurrent inden for ambulancetjenester. Dette skete desuden som led i en større plan, hvor en lang række tiltag havde understøttet hinanden. Byretten motiverede ikke bødeniveauet, men adfærden må betegnes som en meget alvorlig overtrædelse, jf. lovforarbejdernes sondringer.

Læs på Jurabibliotek



Tilregnelseskravet og bevisbedømmelsen

- Side 1016 -

...medvirken til en overtrædelse af konkurrencelovens §§ 6 og 11 og Artikel 101 og 102. Fysiske personer kan, jf. § 23, stk. 6, også straffes for selvstændigt at have givet urigtige oplysninger som svar på spørgsmål eller under et interview, jf. §§ 17 og 17 a, eller en sektorundersøgelse, jf. § 15 d, forudsat at det er forsætligt eller groft uagtsomt.

Læs på Jurabibliotek



Straflempelse og bødevedtagelse

- Side 1020 -

...i konkurrencelovens § 5 b, stk. 5, dvs. horisontale aftaler, og ikke konkurrencelovens § 23, stk. 4. De sidste vil dog også være omfattet af de første. hvorfor der ikke kan opnås bødelempelse til a) vertikale overtrædelser af konkurrencelovens § 6 og Artikel 101 eller b) misbrug af dominerende stillinger efter konkurrencelovens § 11 og Artikel 102.

Læs på Jurabibliotek



Forældelse af overtrædelser

- Side 1024 -

Det følger af konkurrencelovens § 23 c, stk. 1 og 5, at der indtræder forældelse for overtrædelser af konkurrencelovens §§ 6 og 11 og Artikel 101 og 102 efter 5 år. Bestemmelsen knytter sig til pålægget af bøder, men må også regu-

Læs på Jurabibliotek