Bøger, som nævner Konkurrenceloven § 6

Retssager (1. udg.)
Forfattere: Erik Werlauff
Udgivelsesdato: 01. jun 2011
DJØF Forlag

Undtagelser fra forhandlingsmaksimen

- Side 114 -

...også kaldet kartelreglerne. De er selvfølgelig indispositive. Det er jo offentligretlige regelsæt, og dem er parterne ikke selv rådige over. Et eksempel er konkurrencelovens § 6, som forbyder konkurrencebegrænsende aftaler, samordnet adfærd og lignende. Den spiller en større og større rolle, og desværre er man ikke altid fuldt ud opmærksom på det.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...man kan finde på Konkurrencestyrelsens hjemmeside www.ks.dk, hvor man kan se branche for branche, hvad styrelsen finder er en rimeligt konkurrencebegrænsende aftale, hvor mange år må den vare, hvor meget må den udstrækkes geografisk? Forbryder man sig imod dét, risikerer man hel eller delvis ugyldighed som følge af modstrid mod konkurrencelovens § 6.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...vidtgående må en kundeklausul være? Det kan både tænkes privatretligt bedømt efter aftalelovens § 36, som jo er præceptiv, men som også er dispositiv; man kan frafalde den under en sag. Det kan også tænkes bedømt efter konkurrencelovens § 6, som jo også er præceptiv, men indispositiv; parterne råder ikke selv over den, heller ikke under en retssag.

Læs på Jurabibliotek

(...)

...konkurrenceklausulen eller kundeklausulen, og der er måske en konventionalbod på 1 mio. kr., og den indkræves under sagen. Hvis sagsøgte siger, at den pågældende forpligtelse går videre, end hvad der kan rummes inden for konkurrencelovens § 6, så vil jeg frifindes allerede af den grund. I så fald må man sige, at det kan retten godt tage stilling til.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 115 -

...sin egen selvstændige fortolkning af § 6 frem til, at det ikke stred imod § 6. Så har man altså fået en helhedsbedømmelse af det. Man kunne også forestille sig, at sagen blev udsat, mens selve spørgsmålet blev forelagt for Konkurrencerådet, men retten tog altså stilling til det under sagen her, hvilket retten da heller ikke er afskåret fra at gøre.

Læs på Jurabibliotek