- Side 376 -
...følgende. En særlig forskel er behandlingen af erhvervslejemål. I konkurs kan udlejer kræve massekravsstatus, indtil kurators beslutning om indtræden foreligger, jf. § 62. Denne mulighed er ikke overført til rekonstruktionsbehandling, og lejemål behandles derfor som andre gensidigt bebyrdende aftaler.33. Jf. L 199 (2009-10), bemærkninger til § 12 n.
- Side 380 -
...derfor kun anvendelig fra indledningen af rekonstruktionsbehandlingen og indtil skyldnerens eventuelle videreførelse af kontraktforholdet. Hvis kontrakten ikke videreføres, kan medkontrahenten fortsat anvende købelovens § 39, stk. 1, men har et mere effektivt retsmiddel i KL § 12 r, der giver ubetinget mulighed for at hæve kontrakten, jf. afsnit 4.
- Side 401 -
...besiddelse af det lejede (løsøre) eller omfattet af lejelovgivningen, har denne en tinglig sikret brugsret. Medkontrahenten kan uanset dette forespørge om videreførelse og i benægtende fald ophæve kontrakten, jf. KL § 12 r. Det er imidlertid ikke sikkert, at dette er ønskeligt for medkontrahenten, der også har mulighed for at fastholde kontrakten.
- Side 414 -
Reguleringen af ikke videreførte kontrakter findes i KL §§ 12 r og 12 s. Bestemmelserne suppleres med muligheden for rekonstruktionsregulering i § 12 t med et indhold svarende til konkursregulering efter KL § 61. Denne reguleringsmulighed er uafhængig af videreførelsen og behandles i afsnit 5.
- Side 449 -
I forbindelse med insolvensbehandling har finansiel leasing voldt såvel praktiske som teoretiske problemer, særligt i relation til konkursregulering med deraf følgende praktisk betydning for indtrædelsesadgangen. Der er ikke tvivl om, at en aftale om finansiel leasing er en gensidigt bebyrdende aftale og dermed omfattet af KL §§ 12 n-12 t.