- Side 504 -
...nævnt i afsnit 2.1 maksimalt (inklusive forlængelser) kan udgøre 10 måneder fra 4-ugersmødet, og det ændrer heller ved, at rekonstruktionsbehandlingen sammenlagt med den periode, hvor der var truffet bestemmelse om fyldestgørelsesforbud under en forudgående forebyggende rekonstruktionsbehandling, i alt højst kan udgøre 1 år, jf. KL § 15, stk. 1, nr. 5.
(...)
...rekonstruktionsforslag. For det første gælder, at såfremt et rekonstruktionsforslag forkastes eller nægtes stadfæstelse, ophører rekonstruktionsbehandlingen, jf. KL § 13 f, stk. 1. I sådanne tilfælde er der således ikke adgang til at fremlægge et nyt rekonstruktionsforslag under rekonstruktionsbehandlingen, jf. nærmere afsnit 11 om baggrunden herfor.
(...)
For det andet gælder, at såfremt der er vedtaget og stadfæstet et rekonstruktionsforslag indeholdende bestemmelse om tvangsakkord, kan der ikke senere under samme rekonstruktionsbehandling fremlægges yderligere rekonstruktionsforslag, jf. KL § 13 f, stk. 4.
- Side 541 -
...rekonstruktionsbehandlingen, at skyldneren – som via tvangsakkorden har genvundet sin solvens – på ny er ude af det insolvensretlige system. Gik rekonstruktionsforslaget ikke ud på en tvangsakkord, medfører ophøret af rekonstruktionsbehandlingen derimod, at skyldneren straks tages under konkursbehandling, medmindre skyldneren rent undtagelsesvis skulle være ble-
(...)
- Side 542 -
...virksomhedsoverdragelse efterfulgt af en kombineret virksomhedsoverdragelse og tvangsakkord. Principielt kan der tænkes fremsat mere end to rekonstruktionsforslag, eksempelvis således at rekonstruktion går ud på tre på hinanden følgende virksomhedsoverdragelser, eller på to på hinanden følgende virksomhedsoverdragelser efterfulgt af en tvangsakkord.
(...)
- Side 543 -
...fortsættes, da udgangspunkt er, at rekonstruktionsbehandlingen ophører ved stadfæstelsen af et rekonstruktionsforslag. Reglen i KL § 13 f, stk. 3, kan ikke anvendes, hvis det stadfæstede rekonstruktionsforslag tillige indeholder bestemmelse om tvangsakkord, jf. KL § 13 f, stk. 4. I sidstnævnte tilfælde er skyldneren på ny solvent, og der er derfor ikke
(...)
- Side 544 -
...september, vil fristen for erhververens tiltrædelse således senest kunne fastsættes til 17 dage fra stadfæstelsen, dvs. med udløb den 20. september. Hvis rekonstruktionsforslaget i eksemplet allerede var blevet stadfæstet den 2. august, ville fristen for erhververens tiltrædelse senest kunne fastsættes til den 30. august, da fristen højst kan udgøre 4 uger.
(...)
...træffer skifteretten bestemmelse om rekonstruktionsbehandlingens ophør. I sidstnævnte tilfælde skal skifteretten således ikke afvente fristens udløb. Skifteretten vil dog i praksis ikke kunne træffe bestemmelse om rekonstruktionsbehandlingens ophør, før rekonstruktøren har orienteret skifteretten om, at erhververen har tiltrådt virksomhedsoverdragelsen.
(...)
...erhververen ikke har tiltrådt virksomhedsoverdragelsen. Skifteretten kan dog træffe bestemmelse om fortsættelse af rekonstruktionsbehandlingen efter KL § 13 f, stk. 3, hvis skifteretten ikke mener, at betingelserne for at fortsætte rekonstruktionsbehandlingen efter KL § 13 f, stk. 2, er opfyldt, eksempelvis fordi skifteretten ikke anser det for muligt at nå
- Side 545 -
...skal foretages, hvis de skal stemme for forslaget. Endelig kan nævnes, at hvis stemmeafgivningen vedrørende et vedtaget rekonstruktionsforslag har været påvirket af fejl i behandlingen af forslaget eller af ufuldstændige oplysninger, kan skifteretten afholde ny afstemning i stedet for straks at nægte stadfæstelse af forslaget, jf. KL § 13 e, stk. 4.