- Side 385 -
...rekonstruktøren. Udgangspunktet svarer i realiteten til kurators muligheder for at indtræde i gensidigt bebyrdende aftaler efter KL § 55. Da virksomheden/skyldneren fortsat eksisterer og er den agerende enhed, er det skyldneren, der træffer beslutningerne, medens rekonstruktøren (formelt) kun giver samtykke til de trufne beslutninger, jf. kapitel 6.1.5.
- Side 395 -
En tilsvarende regel om forespørgsel og svar gælder for konkurs, jf. KL § 55, stk. 2. Det fremgår også af forarbejderne, at der »foreslås en regel svarende til den såkaldte interpellationsregel i den gældende § 55, stk. 2, …«.4040. Jf. L 199 (2009-10), bemærkninger til § 12 o.
(...)
- Side 397 -
Den noget specielle regel i KL § 55, stk. 2, 2. pkt., om, at parterne kan aftale svarfristens længde, er heldigvis ikke overført til rekonstruktionsbehandling.
- Side 399 -
...gensidigt bebyrdende aftaler. Der kan derfor ikke være tvivl om, at valgretten tilkommer skyldneren. Denne retsstilling er ikke overraskende, men netop hele tankegangen i det opstillede regelsæt, hvilket er fremhævet i indledningen til dette kapitel. Muligheden for at vælge mellem indgåede kontrakter gælder tilsvarende ved konkurs, jf. KL § 55, stk. 1.
- Side 479 -
...videreførelse af en kontrakt under rekonstruktionsbehandling er ikke bindende for kurators overvejelser om, hvorvidt boet skal indtræde i kontrakten. Dette gælder også, selv om det er rekonstruktøren, der bliver kurator. Medkontrahenten må derfor gå frem efter regelsættet i KL kapitel 7, herunder rette forespørgsel til kurator om indtræden, jf. KL § 55.