Bemærk, at § 56 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 56, om det har en betydning.
- Side 300 -
...overdragelsesaftalen ikke aftales til dekretdagen. Også ved erhververens eventuelle misligholdelse har indtrædelsesspørgsmålet betydning. Boet vil ofte have mulighed for at hæve overdragelsesaftalen og kræve det erlagte tilbage. Det er naturligvis afgørende for boets reaktionsmuligheder, om der herved opstår massekrav og i bekræftende fald fra hvilket tidspunkt.
- Side 311 -
...kontraktforhold (vedvarende kontraktforhold) fremgår ikke. En fortolkning heraf kan ikke sidestilles med spørgsmålet om undtagelsens rækkevidde, hvorfor en anvendelse af princippet om indskrænkende fortolkning af undtagelser ikke kan være udslagsgivende. Der er nærmere tale om fortolkning af en bestemmelse med to forskellige muligheder uden »rangfølge«.
- Side 326 -
rakter af pression, og at nægtelsen ville stride mod »princippet i konkurslovens § 56, stk. 2, og det bag denne bestemmelse liggende almindelige princip om ligestilling af konkursboets kreditorer«.
(...)
...tilsvarende nægtelse over for et konkursbo vil derfor kunne hævdes per definition at være pression og efter dommen ikke tilladelig. En sådan fortolkning af dommen ligger dog på grænsen af, hvilket præjudikat dommen kan anses for at indeholde. Landsretten kæder i præmisserne den utilladelige pression sammen med »princippet i konkurslovens § 56, stk. 2«.