Bøger, som nævner Konkursloven § 56

Bemærk, at § 56 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 56, om det har en betydning.

Administrativ praksis fra Lønmodtagernes Garantifond

- Side 154 -

...bevirke, at Lønmodtagernes Garantifond blev frigjort. Vi er imidlertid mest tilbøjelig til at tiltræde jeres fortolkning i udkastet til skrivelsen til Lønmodtagernes Garantifond, således at virksomhedsoverdragelsesloven ikke omfatter løntilgodehavender fra tiden før konkursdekretets afsigelse. En sådan fortolkning harmonerer vel bedst med den nye lov.«

Læs på Jurabibliotek

(...)

...Garantifond). Det er derimod arbejdsministeriets opfattelse, at erhververen ikke indtræder i krav som boet ikke ved at indtræde i arbejdsaftalen er blevet forpligtet til at udrede som massekrav, jf. Konkurslovens § 56, stk. 2. Disse krav må således også efter overdragelsen gøres gældende over for boet og vil dermed kunne gøres gældende overfor LG.«

Læs på Jurabibliotek



Vedrørende diskussionen i teorien

- Side 156 -

...lønmodtagerne som boet, og for lønmodtagerne formindskes betænkelighederne afgørende af, at de ældre tilgodehavender er sikret dækning via LG. Man bør betænke, at selv i de situationer, hvor boet ikke får noget synderligt kontant udbytte af en overdragelse, vil dette dog indebære, at boet »sparer« opsigelsesløn og dermed reducerer de privilegerede krav.

Læs på Jurabibliotek



Optjente og/eller forfaldne krav?

- Side 161 -

...Derimod havde erhververen påberåbt sig konkurslovens § 56, stk. 2. Det fremgår af denne, at et konkursbo alene er forpligtet til at udrede vederlag for tiden efter konkursdekretets afsigelse som massekrav. Lægger man derfor vægt på, at erhververen alene indtræder i de krav, som boet hæfter for som massekrav, er afgørelsen fra Vestre Landsret forkert.

Læs på Jurabibliotek