Bemærk, at § 51 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 51, om det har en betydning.
- Side 270 -
...kreditaftalelovens § 51 i ikke-forbrugerkreditkøbene med ejendomsforbehold valget mellem at søge sig fyldestgjort i det solgte ved at tage det tilbage eller ved at foretage udlæg i skyldnerens øvrige aktiver, mens kreditor i forbrugerkreditkøb med ejendomsforbehold som hovedregel er forpligtet til at tage det solgte tilbage, jf. kreditaftalelovens § 35.
- Side 273 -
...beregningen af udbetalingens størrelse, betød sagens afvisning fra fogedretten. Kreditor var herefter henvist til at erhverve dom, før sagen kunne fremmes i fogedretten. Dette er fulgt op i U1996.1506, hvor der tillagdes en kreditsælger, hvis ejendomsforbehold var ugyldigt, omkostninger under den civile sag, fordi sagsanlægget havde været nødvendigt.
- Side 279 -
Hvis det solgtes værdi er mindre end kreditgiverens fordring i ikke-forbrugerkreditkøb kan kreditgiveren jf. kreditaftalelovens § 51, stk. 3, foretage udlæg for et beløb, der ikke måtte være dækket.
- Side 280 -
...for, at det solgte også i denne situation bliver vurderet. Der kan i forbrugerkreditkøb, jf. kreditaftalelovens § 42, stk. 1, kun foretages udlæg for det beløb, der overstiger genstandens værdi, hvis forbrugeren har udvist forsømmelse med hensyn til opbevaringen eller brugen, eller har lagt hindringer i vejen for tilbagetagelsesforretning, jf. § 41.