Bøger, som nævner Ligebehandlingsloven § 4

Reaktionspligten og ligebehandlingsloven

- Side 196 -

...314, Andersen, Agnete m.fl. (2016). Ligestillingslovene med kommentarer, bind 2, s. 75, og Breum, Peter & Wolf, Susanne. (1995). Seksuel chikane. UfR – Ugeskrift for Retsvæsen. (U 1995B.57). enighed om, at en arbejdsgiver, jf. ligebehandlingslovens § 4, er forpligtet til at reagere, når en ansat bliver udsat for seksuel chikane på arbejdspladsen.

Læs på Jurabibliotek



Tredjemandskrænkelser (omplacering som reaktion)

- Side 206 -

...omfang at sikre sine ansatte mod chikane. Landsretten finder, at det forhold, at den person, der udøver krænkende adfærd over for en medarbejder, ikke selv er ansat, ikke i sig selv fritager arbejdsgiveren for dennes forpligtelser i medfør af ligebehandlingslovens § 4, når adfærden finder sted i forbindelse med medarbejderens udførelse af sit arbejde.«

Læs på Jurabibliotek

(...)

...også, at den daglige leder under en af disse samtaler spurgte kvinden, om hun skulle »trækkes ud« og derved fritages fra at løse arbejdsopgaver, der involverede den handicappede mand. Dette afslog kvinden imidlertid. På den baggrund fastslog landsretten, at arbejdsgiveren ikke havde tilsidesat sine forpligtelser i henhold til ligebehandlingslovens § 4.

Læs på Jurabibliotek



Sammenfattende om reaktionspligten

- Side 214 -

...ansvar i henhold til ligebehandlingslovens § 4 og skal betale en godtgørelse i henhold til lovens § 14. Omvendt illustrerer den i afsnit 4 gengivne Østre Landsrets dom af 6. september 20173131. Sag B-2788-16. om kontorassistenten, at arbejdsgiveren ved tilstrækkelig iagttagelse af reaktionspligten friholdes for ansvar i henhold til ligebehandlingsloven.

Læs på Jurabibliotek