- Side 43 -
...af ligebehandlingsloven på 40.000 kr. for arbejdsgiverens overtrædelse af ligebehandlingslovens § 4. I det følgende årti – 1990’erne – og derved fortsat forud for indførelsen af et eksplicit forbud mod seksuel chikane i ligebehandlingsloven – ses det største antal civile sager om seksuel chikane jf. ligebehandlingsloven ført ved de civile domstole.
- Side 45 -
...I forbindelse med denne ændring skete også en ændring af definitionen af seksuel chikane i lovens § 1, stk. 6. Ændringen ses ikke af lovteksten, men findes i bemærkningerne til ændringsforslaget § 1, nr. 1:1919. Lovforslag nr. 93 i Folketingets samling 2018-19 om ændring af lov om ligebehandling af mænd og kvinder med hensyn til beskæftigelse m.v.
- Side 54 -
...ligebehandlingsloven var at tydeliggøre arbejdsgiverens ansvar i sager om seksuel chikane. Dette sker ved, at arbejdsgiverens pligt til at sikre et chikanefrit miljø med lovændringen er kommet til at fremgå direkte af ligebehandlingslovens § 4, stk. 2. Denne pligt har tidligere alene fremgået af forarbejderne til loven. Desuden tilføjes, at arbejdsgiveren
- Side 57 -
Hovedbestemmelsen – forstået som den bestemmelse, der ses anvendt mest i retspraksis – vedrørende forbud mod seksuel chikane findes i ligebehandlingslovens § 4. Bestemmelsen har følgende ordlyd:
- Side 58 -
»En overtrædelse af ligebehandlingslovens §§ 2-6. straffes med bøde.