Bemærk, at § 117 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 117, om det har en betydning.
- Side 962 -
...er, at pengeinstitutter mv. har tavshedspligt og dermed er forhindrede i at videregive eller udnytte »fortrolige oplysninger« om kunderne, jf. om pengeinstitutters tavshedspligt Camilla Hørby Jensen (red.): Bankjura. Udvalgte emner, 2. udgave (2013) s. 127 ff. Ved »fortrolige oplysninger« forstås alle oplysninger, som ikke er offentligt tilgængelige.
(...)
...henblik på at få køber til at indbetale det manglende beløb. Finanstilsynet vurderede endvidere, at det var i strid med § 117, stk. 1, hvis et pengeinstitut udleverede købers navn og adresse til en forretningsdrivende med henblik på inddrivelse af den manglende betaling. Se kritisk over for Finanstilsynets praksis Andreas Tamasauskas i U 2005 B s. 33 ff.
(...)
- Side 965 -
...kravet om udlevering af telefonnumrene ikke angik et konkret økonomisk mellemværende mellem kortindehaveren og banken, jf. nævnets vedtægter § 5, stk. 3, nr. 2. (Kortindehaveren kunne eventuelt gøre indsigelse over for sin egen bank/udstederen af Visa/dankortet efter reglerne om misbrug af betalingsinstrumenter i den tidligere betalingstjenestelov).
(...)
...Pengeinstituttet skal i sin varselshenvendelse oplyse om baggrunden for, at instituttet overvejer at videregive oplysninger om kundens identitet, samt om hvem der vil modtage oplysningne. Videregivelse af navnet på den, der vil modtage oplysning om kundens identitet, er i sig selv en berettiget videregivelse jf. lov om finansiel virksomhed § 117, stk. 1.