Bemærk, at § 354 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 354, om det har en betydning.
- Side 185 -
...1, sidste pkt., og hvidvasklovens § 63. Udtrykket »tilsynsvirksomhed« skal ses i kontrast til Finanstilsynets »regulerings- og informationsvirksomhed«, idet den skærpede tavshedspligt ikke gælder for disse dele af tilsynets virksomhed, jf. lovforslagsbemærkningerne til lov om finansiel virksomhed § 354, FT 2004-05 (1. samling), Tillæg A, s. 1722 f.
- Side 187 -
Genstanden for tavshedspligten efter lov om finansiel virksomhed § 354 og de tilsvarende bestemmelser i den øvrige finansielle lovgivning er oplysninger, som er »fortrolige«. Det har i flere sager for ankenævnet været et tema, dels hvad der skal forstås ved en fortrolig oplysning, dels på hvilket grundlag vurderingen heraf skal foretages.
(...)
...aktindsigt. Ankenævnet har ved vurderingen lagt vægt på, at aktlisten indeholder enkelte oplysninger om virksomheders forhold, som skal anses for fortrolige, jf. § 354, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed. For så vidt angår de øvrige oplysninger i aktlisten, er det ankenævnets vurdering, at disse hovedsageligt indeholder oplysninger af overordnet
- Side 193 -
...ikke, at der uden videre er adgang til indsigt i alle oplysninger i sådanne sager, jf. f.eks. kendelse af 10. december 2016, j.nr. 13026, hvor ankenævnet tiltrådte, at Finanstilsynet havde afslået at meddele indsigt i et referat af et møde i tilsynets bestyrelse, idet dette måtte betragtes som et internt dokument, jf. offentlighedslovens § 23, stk. 1.