Bemærk, at § 355 blev ændret efter bogens udgivelsesdato. Se i forarbejderne til § 355, om det har en betydning.
- Side 406 -
...finansielle virksomhed, som kan være part i en sag, der behandles i Finanstilsynet. Kunder i finansielle virksomheder er ikke parter i forhold til Finanstilsynet, jf. FIL § 355, stk. 1, modsætningsvist, og således heller ikke i sager om god skik. Finanstilsynet skal dog ifølge FIL § 354 b, stk. 1, nr. 1, orientere offentligheden om sager, som er be-
(...)
- Side 419 -
...afgørelser og tilsynsvirksomhed. Som part i forhold til Finanstilsynet anses den finansielle virksomhed, den finansielle holdingvirksomhed, den udenlandske finansielle virksomhed eller den udenlandske finansielle holdingvirksomhed, som Finanstilsynets afgørelse truffet i medfør af denne lov eller forskrifter fastsat i medfør af loven retter sig mod.
(...)
...eller andre ledende medarbejdere i en finansiel virksomhed, en finansiel holdingvirksomhed, en udenlandsk finansiel virksomhed eller en udenlandsk finansiel holdingvirksomhed, hvis Finanstilsynets afgørelse er rettet direkte mod den pågældende, jf. FIL § 355, stk. 3. Det samme gælder for en likvidator og en administrator af en livsforsikringsbestand.
(...)
...den pågældende virksomhed.230230. Jf. Thomas Brenøe, Merete Hjetting, Marianne Simonsen og Malene Stadil: Lov om finansiel virksomhed s. 1370 f. Når aktionærer ikke kan indbringe en sag for Finanstilsynet, så kan naturligvis forsamlingen af aktionærer – generalforsamlingen – heller ikke. I Erhvervsankenævnets kendelse af 14. april 2016, Årsberetnin-
(...)
- Side 420 -
...pengeinstituts generalforsamling ikke mod pengeinstituttets beslutning truffet af bestyrelsen kan indbringe en afgørelse truffet af Finanstilsynet over for pengeinstituttet for Erhvervsankenævnet. Derved kan generalforsamlingen i finansielle virksomheder ikke uden videre sidestilles med generalforsamlingen i et aktieselskab, som ikke omfattes af FIL.
(...)
Det fremgår af FIL § 355, stk. 4, at som part i forhold til Finanstilsynets afgørelser om egnethed og hæderlighed anses både den berørte virksomhed og det bestyrelsesmedlem, den direktør eller den nøgleperson, som afgørelsen omhandler. Det samme gælder tilsynets afgørelser efter FIL §§ 64 a, 64 b, 313 og 351.
- Side 422 -
...indbringelse på 24 timer. Det er den, afgørelsen er rettet sig til, der kan indbringe sagen for Erhvervsankenævnet, oftest den finansielle virksomhed. Se nærmere FIL § 355 om, hvem der kan være part i sagen i forhold til Finanstilsynet. Således vil en forsikringstager, pengeinstitutkunde el. lign. normalt ikke kunne indbringe en sag for Erhvervsankenævnet.