For de accessoriske forsikringer, der er nævnt i § 54, stk. 3, bestemmes kapitalkravet på grundlag af enten det årlige præmie- eller bidragsbeløb eller af gennemsnittet af fordringer i de 3 sidste regnskabsår.
Stk. 2 Kapitalkravets størrelse er lig med det højeste af de to resultater, der er anført i stk. 3 og 4.
Stk. 3 De præmier eller bidrag, der benyttes, skal være den største af enten bruttoværdien af de tegnede præmier eller bidrag som beregnet nedenfor eller bruttoværdien af de optjente præmier eller bidrag. De præmier eller bidrag inklusive accessoriske tillæg til præmier eller bidrag, der indgår i direkte forsikringsforretning i løbet af det sidste regnskabsår, lægges sammen. Hertil lægges beløbet for de præmier, der er modtaget for al genforsikring i løbet af det sidste regnskabsår. Herfra fradrages det samlede beløb for de i løbet af det sidste regnskabsår annullerede præmier eller bidrag samt det samlede beløb for skatter og afgifter af de præmier og bidrag, der indgår i den samlede indtægt. Det således fremkomne beløb deles i to, hvor den første del går op til 50 mio. euro og den anden del omfatter det resterende beløb. Der beregnes brøkdele på henholdsvis 18 pct. og 16 pct. af disse dele, som lægges sammen. Den således beregnede sum multipliceres med det forhold, der for summen af de sidste 3 regnskabsår består mellem størrelsen af de forsikringsydelser, der påhviler firmapensionskassen efter fradrag af inddrivelige beløb i forbindelse med genforsikring, og forsikringsydelsernes bruttobeløb. Dette forhold må ikke være under 50 pct.
Stk. 4 Beregning af grundlaget for krav er de beløb, der er udbetalt i direkte forsikring, uden fradrag af krav, som påhviler genforsikrere og retrocessionarer, for krav i løbet af de i stk. 1 omhandlede perioder lagt sammen. Hertil lægges det beløb for krav, der er udbetalt i løbet af de samme perioder for forpligtelser, der er overtaget ved genforsikring eller retrocession, og beløbet for de hensættelser til endnu ikke afviklede krav, der er fastlagt ved slutningen af det sidste regnskabsår såvel for direkte forretninger som for de ved genforsikring overtagne forpligtelser. Herfra fradrages de regresbeløb, der er modtaget i løbet af de i stk. 1 omhandlede perioder. Fra det tilbageværende beløb fradrages beløbet for hensættelser til endnu ikke afviklede krav, som er fastlagt ved begyndelsen af det andet regnskabsår, der går forud for det sidst afsluttede regnskabsår, såvel for direkte forretninger som for de ved genforsikring overtagne forpligtelser. En tredjedel af det således fremkomne beløb deles i to, hvoraf den første del går op til 35 mio. euro og den anden del omfatter det resterende beløb. Der beregnes brøkdele på 26 pct. af den første del og 23 pct. af den anden del, som lægges sammen. Den således beregnede sum multipliceres med det forhold, der for summen af de sidste 3 regnskabsår består mellem størrelsen af de forsikringsydelser, der påhviler firmapensionskassen efter fradrag af inddrivelige beløb i forbindelse med genforsikring, og forsikringsydelsernes bruttobeløb. Dette forhold må ikke være under 50 pct.
Stk. 5 Er kapitalkravet som beregnet i stk. 2-4 lavere end kapitalkravet for de foregående år, er kapitalkravet mindst lig med kapitalkravet for de foregående år multipliceret med forholdet mellem de pensionsmæssige hensættelser til udestående erstatningsudgifter ved det seneste regnskabsårs afslutning og de pensionsmæssige hensættelser til udestående erstatningsudgifter ved det sidste regnskabsårs begyndelse. Som led i disse beregninger beregnes de pensionsmæssige hensættelser som et nettobeløb af genforsikring, men forholdet må ikke være højere end 1.