- Side 332 -
...markedsføringslov stod bestemmelsen i § 3. Det fremgår af de specielle bemærkninger til markedsføringsloven (L 13/2005-06), at den hidtidige bestemmelse videreføres.Hensynet bag en sådan regulering var at sikre aftagerne den fornødne information i forbindelse med købssituationen. Vejledningen skulle derfor som udgangspunkt gives forud for aftalens indgåelse.
(...)
- Side 333 -
...blot forståelig for en almindelig dansksproget person uden synderligt kendskab til norsk (og svensk), må en formålsfortolkning af bestemmelsen føre til, at dette er tilstrækkeligt. Anvendelsen af fagudtryk og koder, der ikke nødvendigvis er forståelige for den almindelige forbruger, kan bringe en vejledning i strid med kravet om forsvarlig vejledning.
- Side 361 -
...bemærkninger til lovforslagets § 7 (L40/2016-17) forstås som bevidst, ondskabsfuldt drilleri eller forfølgelse. ulovlig tvang, vold eller utilbørlig påvirkning, der er egnet til væsentligt at indskrænke forbrugernes valgfrihed i forbindelse med et produkt. Lovens § 7, stk. 2, indeholder en ikke-udtømmende liste over kriterier, der skal lægges vægt på.
- Side 362 -
Grænsen mellem det utilbørlige efter markedsføringslovens § 7 og § 20, stk. 3, og overskridelse af god markedsførings- og erhvervsskik er ikke særlig skarp. Efter tidligere markedsføringslove ses således domme, hvor begge bestemmelser er refereret.
- Side 369 -
...(2005/29/EF) ved ændringslov nr. 1547 af 20. december 2006 blev der tilført markedsføringsloven et forbud mod aggressiv handelspraksis, hvis ellers forbrugeren eller den erhvervsdrivende derved udsættes for en utilbørlig påvirkning, som er egnet til mærkbart at forvride disses økonomiske adfærd. Forbuddet findes nu i markedsføringslovens § 7 og § 20, stk. 3.