Lov om Oplagshuse § 9

Denne konsoliderede version af lov om Oplagshuse er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringslove i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Lov nr. 11035 af 23. februar 1866

§ 9

Oplagsbeviser, saavelsom de Recepisser, der maatte være udstedte ved Pantsættelse af saadanne, kunne, naar de bortkomme, mortificeres ved Dom.

Stk. 2 Den, der attraaer saadan Mortifikation, har at indgive Begjæring derom i Kjøbenhavn til Formanden for Sø- og Handelsretten og udenfor Kjøbenhavn til Dommeren paa det Sted, hvor Oplagshuset er beliggende. Han har i saa Henseende at oplyse sin Adkomst til det bortkomme Dokument og under Edstilbud at erklære, at han ikke selv har afhændet samme. Formanden eller Dommeren afgjør derefter, om Mortifikationsstævning kan udtages, og bestemmer i bekræftende Fald Varslet. Dette kan ikke sættes under 12 Uger og ikke over Aar og Dag.

Stk. 3 Den udtagne Stævning bliver at offentliggjøre 3 Gange efter hverandre i den Berlingske politiske- og Avertissements-Tidende, samt derhos, hvis Sagen anlægges udenfor Sjællands Stift, tillige i Stiftets Avis,- for Bornholms Vedkommende i den af Øens Aviser, som dertil af Regjeringen bestemmes.

Stk. 4 Naar Omstændighederne tale derfor, skal det ligeledes ved Kjendelse kunne bestemmes, at de oplagte Varer imod Sikkerhedsstillelse kunne udleveres eller afhændes, forinden det offentlige Varsel er udløbet.

Stk. 5 For de ovennævnte Kjendelser bliver at erlægge et Gebyr af 2 Rd. Lyder det bortkomme Dokument paa en Værdi under 200 Rd., betales iøvrigt intet Retsgebyr under Mortifikationssagen, ligesom pro mille Gebyr bortfalder, selv om Værdien maatte overstige et saadant Beløb.