Lov om tillæg til strandingsloven af 10. april 1895 § 7

Den konsoliderede version af denne lov er opdateret til i dag, idet vi har implementeret eventuelle senere ændringslove i det omfang, de er trådt i kraft - se mere her.

Lov nr. 85 af 30. april 1909,
jf. lovbekendtgørelse nr. 838 af 10. august 2009,
som ændret ved lov nr. 1384 af 23. december 2012 og lov nr. 1711 af 27. december 2018

§ 7

Nærværende § 7, stk. 1 blev indsat ved § 2, nr. 2 i ændringslov nr. 1384 af 23/12 2012. Samme ændringslovs § 1, nr. 4, omhandlede indsættelse af et nyt kapitel 8 a i søloven om ansvar for vragfjernelse efter en søulykke og pligt til forsikring, der dækker vragfjernelse. Denne bestemmelse er imidlertid aldrig sat i kraft af ministeren, hvorfor vi har udeladt krydshenvisningen hertil. For udgifterne til de af det offentlige foretagne foranstaltninger, jf. § 6, hæfter den registrerede ejer af skibet og dennes forsikringsselskab i overensstemmelse med sølovens kapitel 8 a.

Stk. 2 Ligger vraget på dansk søterritorium, hæfter endvidere ejeren af ladningen såvel som ejeren af andre genstande, for så vidt disse efter deres beskaffenhed selv danner fare eller væsentlige ulemper for skibsfarten eller fiskeriet. Ejeren hæfter med genstandene, men ikke personligt. Det offentlige har fortrinsret i de nævnte genstande frem for alle andre fordringer.

Stk. 3 Lader Forsvarsministeriet foretage arrest i de nævnte genstande, sker forfølgning af arresten ved retten på strandingsstedet. Har Forsvarsministeriet selv ladet vraget uskadeliggøre, og der herved er bjærget noget af skib eller inventar, har Forsvarsministeriet ret til uden arrest eller anden retsforfølgning at gøre sig dækket i dettes provenu efter at have ladet det bjærgede afhænde ved offentlig auktion.