Bøger, som nævner Medhjælperloven § 10

Arbejdsret (12. udg.)
Forfattere: Ole Hasselbalch og Natalie Videbæk Munkholm
Udgivelsesdato: 20. sep 2021
DJØF Forlag

Informationsudveksling vedrørende ansættelsen

- Side 154 -

...kendeligt for systemplanlæggeren, at arbejdsgiveren havde interesse i det skete; følgelig havde han ikke haft pligt til på eget initiativ at oplyse herom); U 1973/572 SH (ansøgeren havde fortiet, at han var bundet kontraktligt til sin tidligere arbejdsplads efter det aftalte tiltrædelsestidspunkt – den nye arbejdsgiver kunne ophæve ansættelseskontrakten).

Læs på Jurabibliotek



Almene regler

- Side 335 -

...sport, om reglerne for udøvelsen er fulgt, om træningsstadet tillader det, samt om det drejer sig om almindelig sportsudøvelse eller en mere artistisk optræden. Ligeledes FV 29/10 2013 – 2013.0098: Et sygefravær i forlængelse af en øjenoperation ansås ikke som selvforskyldt sygdom, idet formålet med operationen var at afhjælpe synsnedsættelse og ikke

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 336 -

...og sømandslovens §§ 29, 30 og 44 (om sygdom), sygedagpengelovens § 23, punkt 1, og Medhjælperlovens § 10. Der er imidlertid næsten ingen retspraksis om betalingsinddragelse alene i anledning af fortielser. I U 1963/201 VL antoges dog en funktionærs undladelse af at oplyse om langvarig sygdom at afgive tilstrækkelig grund til at inddrage sygelønnen.

Læs på Jurabibliotek



Medhjælperloven

- Side 343 -

Medhjælperlovens § 10 hjemler medhjælperen fuld løn og andet vederlag under sygdom. Også her gælder dog et udtrykkeligt forbehold for selvforskyldt fravær samt for svigagtige fortielser ved stillingens overtagelse.

Læs på Jurabibliotek