Bøger, som nævner Offentlighedsloven § 13

Notatpligt – »forvaltningens hukommelse«

- Side 153 -

...arkivering, fx en sms. Her skal oplysningen noteres i et notat eller gemmes på anden måde. Notatet skal laves »snarest mulig«. Hvor hurtigt det er, er naturligvis svært at sige, men pointen er, at notatet skal laves inden for så kort tid, at medarbejderen stadig har oplysningerne frisk i erindring, og det må vel maksimalt være inden for ganske få dage.

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 154 -

...hvis oplysningerne i øvrigt fremgår af sagens dokumenter, jf. offentlighedslovens § 13, stk. 1, 2. pkt., og § 13, stk. 2, i.f. Endvidere er det bestemt i § 13, stk. 3, at notatpligten ikke gælder i forbindelse med behandlingen af sager inden for strafferetsplejen. Dette spørgsmål er reguleret i reglerne om strafferetsplejen (navnlig i retsplejeloven).

Læs på Jurabibliotek


(...)

- Side 155 -

kontrolbesøg). Indholdet af denne bestemmelse svarer til offentlighedslovens § 13, stk. 1.272272. Jf. lovforslag L 96 2003-04, bemærkningerne til § 4.

Læs på Jurabibliotek



Gennemførelsen af partshøringen

- Side 199 -

...et kollegialt organ, fx på et nævns møde,373373. Medmindre der er hjemmel til mødeoffentlighed, jf. nedenfor s. 287, jf. også Sten Bønsing, Brancheregler og Brancheproces, 2001, s. 323 f. eller en bestemt offentligt ansatte, fx den, der har afgørelseskompetencen i sagen.374374. En lovbestemt undtagelse findes i den sociale pensionslovs § 20, stk. 3.

Læs på Jurabibliotek



Retten til aktindsigt

- Side 204 -

...udleveres oplysninger til udenforstående. Der kan formentlig ikke kræves skriftlig dokumentation, men så bør der være notat på sagen, jf. offentlighedslovens § 13, stk. 2. Hvis sagen indeholder følsomme oplysninger, bør der kræves skriftlig fuldmagt, bortset fra professionelle repræsentationsforhold (advokater, revisorer el.lign.), jf. også s. 189 f.

Læs på Jurabibliotek



3) Dokumenter

- Side 211 -

...b. Endelig er der aktindsigt i interne dokumenter, hvis der er tale om selvstændige dokumenter, der er udarbejdet af en myndighed for at tilvejebringe bevismæssig eller anden tilsvarende klarhed med hensyn til en sags faktiske omstændigheder, jf. § 13, nr. 3. Sådanne dokumenter er fx besigtigelsesrapporter, analyseresultater, afhøringsrapporter mv.

Læs på Jurabibliotek



Form og formulering

- Side 232 -

...skriftlig form. I princippet kan forvaltningen godt træffe en afgørelse, uden at dette sker skriftligt. Det følger dog af notatpligten, at stort set alle afgørelser som minimum noteres i et sagsark/notat, jf. offentlighedslovens § 13, stk. 2, om »væsentlige sagsekspeditionsskridt«, som fx dækker mundtlige afgørelser i en sag.474474. Jf. ovenfor s. 153.

Læs på Jurabibliotek