- Side 278 -
...myndighedens ressourcer, og indebærer, at dataudtrækket skal kunne foretages i løbet af kort tid. Kravet vil ikke være opfyldt, hvis myndigheden skal indhente særlig faglig ekspertise, som den ikke råder over i forvejen, eller hvis myndigheden selv skal foretage en nærmere vurdering af, hvilke oplysninger der skal sammenstilles for at foretage udtrækket.
- Side 280 -
...hvis der foreligger et lovgivningsprojekt af et bestemt, relativt præcist angivet indhold, og altså ikke sager, hvor det er ganske usikkert, om de vil munde ud i et lovforslag. Det er i øvrigt kun egentlig lovgivning, der er omfattet af undtagelsen. Forberedelse af bekendtgørelser, cirkulærer mv. er omfattet af de almindelige regler om aktindsigt.
- Side 282 -
...en minister betjenes med dokumenter udarbejdet af underordnede styrelser eller af andre ministerier. Derfor er denne korrespondance undtaget fra aktindsigt til beskyttelse af den politiske beslutningsproces, jf. offentlighedslovens § 24. Synspunktet er, at en minister har brug for kvalificeret fortrolig rådgivning og bistand fra embedsværket, uden
(...)
- Side 285 -
...selvstændige dokumenter, er undergivet aktindsigt, hvis disse indeholder dagsordener med forvaltningens indstillinger til kommunalbestyrelses- og udvalgsmøder, kommunalbestyrelsens og udvalgs beslutninger og skriftlig kommunikation mellem kommunalbestyrelser og udvalg og mellem udvalg.5555. Jf. bekg. 1575/2013 (jf. offentlighedslovens § 23, stk. 3
(...)
- Side 287 -
...stk. 1.6161. Ekstraheringspligten for eksterne faglige vurderinger gælder dog ikke i dokumenter omfattet af offentlighedslovens § 26, nr. 5, om statistiske oplysninger mv. Bestemmelsen svarer til forvaltningslovens § 14 a, stk. 1, jf. ovenfor s. 220, jf. fx FOB 2014-14. Ekstraheringspligten kan dog stadig begrænses efter offentlighedslovens §§ 30-33.
- Side 302 -
...vægt. Der må derfor være tale om en begrænset mulighed. Se også UfR 1984.941 H om tavshedspligt for ministre og topembedsmænd vedr. interne drøftelser. Selv om beskyttelsen af interne beslutningsprocesser er forøget fra 2014 (bl.a. ved offentlighedslovens §§ 23 og 24), må tavshedspligten dog stadig kun kunne finde anvendelse i ganske særlige tilfælde.