- Side 176 -
...den store udbredelse af Folkehøjskolens Sangbog sammenlignet med øvrige sangbøger på markedet (målt på antal trykte og solgte eksemplarer for Folkehøjskolens Sangbog vs. øvrige sangbøger på markedet). – Nævnet tillagde det ikke betydning, hvilke tariffer der gjaldt for eksemplarfremstilling af sangtekster til melodierne (tekstforfatteres vederlag).
- Side 180 -
...Brug af tekster fra et litterært værk i en undervisningsbog i medfør af tvangslicensen i 1961-ophavsretslovens § 16.– Partsenighed om, at aftalepraksis for tarifniveauet (enhedsprisniveauet) bør være afgørende for nævnets rimelighedsvurdering, men uenighed om hvilken praksis der definerede markedsprisen.– Nævnet fastsatte vederlaget rent skønsmæssigt.
(...)
- Side 181 -
...vederlag på DKK 150, hvilket var i overensstemmelse med den såkaldte »antologioverenskomst« – overenskomst »vedrørende samleværker til brug ved undervisning sammenstillet af bidrag fra et større antal ophavsmænd, jf. ophavsretslovens § 16« indgået mellem Den Danske Forlæggerforening (»Forlæggerforeningen« og Dansk Forfatterforening, første gang i 1962.
(...)
Nævnet fastsatte vederlaget til DKK 200 uden nærmere begrundelse eller forklaring på, hvilke momenter nævnet tillagde betydning (»[…] efter en afvejelse af de krydsende hensyn, der begrunder reglen i ophavsretslovens § 16 […] vederlag […] passende kan ansættes til 200 kr.«).
I sag nr. 4 og 4B tog nævnet stilling til, hvad der efter tvangslicenstvangslicensen i 1961-ophavsretslovens § 16 udgør rimeligt vederlag for at gengive melodier, dvs. noder, i Folkehøjskolens Sangbog (komponisternes vederlag). Som nævnt
(...)
- Side 182 -
I sag nr. 18 skulle nævnet da tage stilling til prisfastsættelsen af tekstforfatternes rettigheder for 16. udgave, 7. og 8. oplag, samt 17. udgave, 1. og 2. oplag, af Folkehøjskolens Sangbog i henhold til tvangslicensen i 1961-ophavsretslovens § 16.