- Side 612 -
...overdragelsen er sædvanlig eller åbenbart forudsat. Ophavsmandens samtykke vil således sædvanligvis være nødvendigt, medmindre andet er aftalt. Det her anførte gør sig gældende for så vidt angår overdragelser, der finder sted som led i en udenretlig rekonstruktion. Under en rekonstruktion er mulighederne for overdragelse bedre, jf. nærmere herom nedenfor.
(...)
...ret til brug af en andens (licensgivers) immaterialret, og udgangspunktet er i denne situation, at sådanne licenser ikke kan videreoverdrages uden licensgivers samtykke i forbindelse med en nedskydning af aktiviteten. Dette fremgår direkte af eksempelvis ophavsretslovens § 56, stk. 2, og patentlovens § 43, om end disse regler alene er deklaratoriske.
(...)
- Side 613 -
Ophavsretslovens § 56, stk. 2, indeholder et andet kriterium end patentlovens § 43.
(...)
Ophavsretslovens § 56, stk. 2, 1. pkt., lyder: »Overdragelse af ophavsret giver ikke erhververen ret til at videreoverdrage ophavsretten, medmindre videreoverdragelsen er sædvanlig eller åbenbart forudsat.«
(...)
- Side 614 -
...herfor. Denne risiko vil typisk blive pålagt datterselskabet, da det kriseramte selskab – som følge af dets økonomiske situation – ikke kan forventes at kunne honorere et krav, såfremt risikoen måtte blive aktuel, ligesom der i nærværende relation må forventes at forløbe noget tid, førend et eventuelt stiltiende samtykke vil give anledning til tvist.
(...)
...en til patentlovens § 43 og ophavsretslovens § 56, stk. 2, svarende regel, hvorfor principperne inden for formueretten om debitorskifte normalt antages at skulle anvendes som deklaratorisk udgangspunkt. Overdragelse af en varemærkelicensaftale må følgelig behandles som et debitorskifte i en gensidig bebyrdende aftale, hvorfor overdragelse af plig-